KSZC: ködgépekkel is védekeznek az iskolák a koronavírus ellen

KSZC: ködgépekkel is védekeznek az iskolák a koronavírus ellen

Egyéb | KSZC.HU | 2020-szeptember-02 |

Szigorú szabályok mellett védőfelszerelésekkel is harcolnak a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményei a koronavírus-járvány ellen – emelte ki Csiba Ágota kancellár. Minden iskolát érintés nélküli lázmérőkkel és kézfertőtlenítő készülékekkel láttunk el, a rendszeres felületfertőtlenítést pedig ködgépek is segítik. Az eszközökre eddig több mint 7 millió forintot költöttünk – tette hozzá Csiba Ágota.

Mindenhová eljutnak, egyenletesen oszlanak szét a cseppek, így egyenletesen is fejtik ki fertőtlenítő hatásukat – magyarázza Hegedűs Ágoston, az Apró Csepp Kft. ügyvezetője az iskolák képviselőinek a ködképzéses eljárás előnyeit hangsúlyozva, hogy nem, illetve csak nagyon enyhén nedvesíti a felületet, így nem képződik sehol sem anyagmaradvány, illetve a vízre, folyadékra érzékeny felületeket sem károsítja.

A járványhelyzet miatt egy új korszak főpróbáját élik az iskolák. A mindennapos vegyszeres takarítás mellett a koronavírus elleni védekezés érdekében a felületek tisztítására ködgépeket is bevetnek a 2020/2021-es tanévben a Kaposvári Szakképzési Centrum iskolái.

A megelőző intézkedésekre szükség is van, hiszen az intézmények tanulói a régió több pontjáról érkeznek, a magas gyermeklétszám által pedig a kockázat is nő.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a szakképző intézmények új eljárásrendet készítettek, erről időben tájékoztatták a szülőket és a gyerekeket is a KRÉTA-rendszeren keresztül valamint a közösségi médiában. Eszerint a tanszerek mellé idén szájmaszknak is kerülnie kell a táskákba.

Alapul véve az Innovációs és Technológia Minisztérium által kiadott járványügyi protokollt, az iskolák és a kollégiumok is kiemelt figyelmet fordítanak a tanulók és a tanárok egészségének megőrzésére, akik csak kézfertőtlenítés után léphetnek be az épületekbe. Ahol nem lehet tartani a másfél méteres védőtávolságot, ott kötelező a szájmaszk viselése, gyakorlati képzések során és a szóbeli vizsgák alkalmával is kérheti az oktató.

Az osztályok a tanítási nap során lehetőség szerint ugyanazt a tantermet használják, amikor ez nem megoldható a csoportok váltása között a tantermekben felületfertőtlenítést végeznek.

Ha a fokozott védekezések ellenére mégis megjelenne a vírus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje szerint intézkednek az iskolák, beleértve az elkülönítést.



További fotók az alábbi linken tekinthetők meg:
Eötvös fertőtlenítés | Vörös Roland képei

Ködgépes fertőtlenítés a KSZC intézményeiben | BarcsMédia

KSZC: ködgépekkel is védekeznek az iskolák a koronavírus ellen | KaposvárMost

Megküzdenek a vírussal | KaposTV




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (8 + 0) :