Légi kalanddal indították a tanévet

Légi kalanddal indították a tanévet

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2020-szeptember-07 |

Élményrepüléssel kedveskedett a kadarkúti Fly-Coop csapata a Jálics Ernő Szakképző és Szakiskola újdonsült légijármű-szerelő technikus képzésre járó diákoknak. A Cessna-127-es, ingajáratban szállította a tanulókat, volt olyan fiatal, aki életében először ült repülőn.

Százhatvan kilométeres sebességgel, 300 méter magasan hasított Jakab Ernő pilóta a Cessna-127-esel. Egy éles kanyar után az erdők és szántó felett húzott át a gép, a kamaszok szemlátomást élvezték a légi kalandot.

A csökölyi Kuruczi Máté - mint mondja - most repült először, kiskora óta érdekelik a repülőgépek és a helikopterek, s örül, hogy felvették az iskolába. Később egy nagy reptéren szeretne majd dolgozni.

Az iskola történetében először indult légijármű-szerelő technikus képzés, melyre 12-en járnak. A következő években nagy hangsúlyt helyeznek az elméletre és a gyakorlatra egyaránt, a gépészet, és anyagismeret mellett aerodinamikával is foglalkoznak – meséli Iván Lászlóné osztályfőnök, hangsúlyozva, piacképes tudást akarnak átadni a fiataloknak.

Forrás: Somogyi Hírlap
Fotók: Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola

Fedeles szárnyakon szállt égig az iskola | Somogyi Hírlap

Legutóbbi bejegyzések

Új interaktív felület segíti a pályaválasztás előtt állókat

Új interaktív felület seg...

Megjelent a koronavírus a kaposvári kereskedelmi iskolában is

Megjelent a koronavírus a...

Tóthné Földesi Ilona tartott rendhagyó irodalom órát

Tóthné Földesi Ilona tart...

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!

Legyél te is Pénzügyi Jun...