Mintegy 379 millió forintból korszerűsödtek az iskolák

Mintegy 379 millió forintból korszerűsödtek az iskolák

Egyéb | KSZC.HU | 2020-szeptember-08 |

Kívül-belül megszépült épületekbe térhettek vissza a Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláiba járó diákok. Pályázati, illetve saját forrásból, összesen mintegy 379 millió forintba kerültek a felújítások, eszközbeszerzések és karbantartások – közölte Csiba Ágota kancellár a Somogyi Hírlapnak.

Tanévkezdésre például az Eötvös Loránd Műszaki Technikumban felújították a tornatermet és a tanműhelyt, míg a Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolában a fűtésrendszert korszerűsítették. A nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium karbantartási munkálataira több mint 22 millió forintot fordítottak, a parkettacsiszoláson kívül a labdafogóhálót is rendbe tették. A barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnáziumban 6 millió forint értékű munkát végeztek.

A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeibe közel 4900 diák jár, a kollégisták száma 400 fő. Csiba Ágota a lapnak elmondta azt is, hogy a centrum az iskolák számára 79 laptopot, 130 asztali számítógépet, valamint négy nagy teljesítményű szervert is vásárolt.

Forrás: Somogyi Hírlap

Félmilliárdos fejlesztéssel indult a tanév Somogyban | Sonline

Legutóbbi bejegyzések

Új interaktív felület segíti a pályaválasztás előtt állókat

Új interaktív felület seg...

Megjelent a koronavírus a kaposvári kereskedelmi iskolában is

Megjelent a koronavírus a...

Tóthné Földesi Ilona tartott rendhagyó irodalom órát

Tóthné Földesi Ilona tart...

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!

Legyél te is Pénzügyi Jun...