Indul az új ösztöndíjrendszer a szakképzésben

Indul az új ösztöndíjrendszer a szakképzésben

Egyéb | KSZC.HU | 2020-szeptember-16 |

Több ezer forintos ösztöníjat kaphatnak a technikumokban és szakképző iskolákban tanuló diákok októbertől - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára. Pölöskei Gáborné elmondta: az új szakképzési ösztöndíjrendszer célja, hogy minden tanuló számára biztosított legyen a támogatás, ugyanakkor a juttatások hiányzás- és eredményfüggőek. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a szeptemberben indult tanév mérföldkő a magyarországi szakképzés történetében.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ösztöndíjakat bankszámlára utalják majd, így minden érintett tanulónak számlát kell nyitnia.
Azoknál a diákoknál, akiknek még nincs bankszámlájuk, a számlanyitás folyamatát támogatja a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerben (KRÉTA) az MKB Bank együttműködésével kialakított felület - emelte ki Pölöskei Gáborné. A KRÉTA rögzíti a diákok tanulmányi eredményét és hiányzásait, ezért a pedagógusokat, oktatókat nem terheli adminisztráció; az adatokat automatikusan figyeli és az ösztöndíj kifizetésekor figyelembe tudja venni a rendszer.

Forrás: MTI

Legutóbbi bejegyzések

Új interaktív felület segíti a pályaválasztás előtt állókat

Új interaktív felület seg...

Megjelent a koronavírus a kaposvári kereskedelmi iskolában is

Megjelent a koronavírus a...

Tóthné Földesi Ilona tartott rendhagyó irodalom órát

Tóthné Földesi Ilona tart...

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!

Legyél te is Pénzügyi Jun...