Új interaktív felület segíti a pályaválasztás előtt állókat

Új interaktív felület segíti a pályaválasztás előtt állókat

Pályaorientáció | KSZC.HU | 2020-szeptember-22 |

A Kaposvári Szakképzési Centrum elindította honlapján Pályaválasztási felületét. Célja, hogy felkeltse a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók továbbtanulás és szakmaválasztás iránti érdeklődését, tanácsadással segítse a pedagógusokat és a szülőket.

Hasznos információk, önismereti tesztek és határidők – útjára indult a Kaposvári Szakképzési Centrum pályaorientációt támogató modulja. Az általános iskolákban, tudatos pályairányítással folyik a fiatalok képességeinek kibontakoztatása, fejlesztése. A középfokú intézmények pedig a lehetőségek bemutatásával, a jövőkép felvázolásával segítik ezt a munkát. A két iskolatípus között a tanulók érdekében elkerülhetetlen az összehangolt együttműködés. A fiatal számára a középiskola nyitja meg az "ablakot" a világra. Ha az általános iskola ezt figyelmen kívül hagyja, akkor központi munkája célszerűtlenné válik. Fontos tehát, hogy az általános iskola kezdeményezze és igényelje ezt a segítséget.

Természetesen a szülő is érdekelt, hiszen gyermekét szeretné boldognak, önállónak látni felnőtt éveiben, a jó szülő-gyermek kapcsolat alapja pedig a figyelem és az idő. Ideális esetben a döntést együttesen hozzák meg egy viszonylag hosszú beszélgetési folyamat eredményeként, és hogy a párbeszédek alatt milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ebben segít a szülőknek gyakorlati útmutatóval az oldal.

A pályaválasztási felület minden iskolánk honlapjáról, egy kattintással elérhető. Az oldal feltöltés illetve fejlesztés alatt áll, folyamatosan frissül új információkkal, ezért érdemes rendszeresen visszalátogatni. Jó böngészést kívánunk a tartalmak között!

Pályaválasztási segédlet | Kaposvári Szakképzési Centrum

Legutóbbi bejegyzések

Szimulátoron tanulnak hegeszteni a barcsi diákok

Szimulátoron tanulnak heg...

Rendben lezajlottak az írásbeli érettségik Barcson

Rendben lezajlottak az ír...

Az egészségtudatos táplálkozással ismerkedtek a nagyatádi diákok

Az egészségtudatos táplál...

Főhajtással emlékeztek meg 1956 hőseiről

Főhajtással emlékeztek me...

Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetemmel

Együttműködési megállapod...

Trófeaszemlén jártak a Drávások

Trófeaszemlén jártak a Dr...