Hősiesen harcoltak a kaposvári kadétok

Hősiesen harcoltak a kaposvári kadétok

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2020-október-13 |

Másodperceken múlt a kaposvári kadétok győzelme a Bodrogon megrendezett Országos Haditorna Versenyen. Hét középfokú iskola kilenc négyfős csapata vett részt a megyei fordulón. Az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium két együttessel nevezett, a cél a tavalyi év után idén is a bajnoki cím megszerzése volt, a torna azonban drámai fordulatot vett a kaposváriak számára.

Akadálypálya, légpuskás lövészet, négyszer négyszáz méteres fegyveres váltófutás - csak néhány a feladatok közül, amelyet az Országos Haditorna Verseny megyei döntőseinek kellett teljesíteniük. De a párbaj nem csak erőnléti elemeket tartalmazott, honvédelmi totó keretében a diákok elméleti felkészültségét is felmérték.

Bogdán Ádám az Eötvös 9. évfolyamos diákja például szívesen folytatná a családi hagyományt és választaná hivatásául a katonaságot. – Édesapám is katona volt, rengeteget mesélt a katonaéletről, ami nem mellesleg tényleg érdekel is – nyilatkozta az ifjú kadét.

A fizikai számban keményen odatették magukat a csapatok, elsősorban a futás tette próbára a fiatalok felkészültségét. - Legnehezebb talán a mátrix pálya, amely a tájfutás elvén működik, de komolyan edzeni kell a négyszer négyszáz méteres fegyveres váltófutásra is – mondta Lóki Ferenc , a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ (MH KIKNYP 4TÉK) őrnagya.

A torna nem várt izgalmakat hozott Kulcsár József fiainak, amikor a kaposváriak legjobb futója, Farkas Adrián lesérült, ezért egy-egy versenyszámban csapattársai álltak be a helyére, óriásit harcolva a továbbjutásért. Széll Máté például mindössze két és fél perc pihenő után kezdte újra a váltófutást, ám sajnos a hősies küzdelem kevés volt az elsőséghez. Csupán másodpercekre lemaradva az Eötvös tanulóinak az ezüst és a bronzérmet sikerült kiharcolniuk.

A kupa ezúttal a somogyzsitfai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium csapatához került, a különdíjat pedig a tabi Rudnay Gyula Szakképző Iskola rendészetis lánycsapata hozta el a tornáról.

A megyei verseny legjobbjai 2021 áprilisában képviselhetik Somogy megyét az országos döntőben.

Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium:Ezüstérmes csapat tagjai: Keczkó Dominik 10.K, Bogdán Ádám 9.K, Széll Máté 11. D és Farkas Adrián 12. K.;
Bronzérmes csapat tagjai: 10/K - László Máté, Illés Bence, Fentős Lóránt, Rozsnoki Dávid;

Forrás: Somogyi Hírlap, Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium
Fotók: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium


Országos Haditorna Verseny 2020 - Somogy megye

Ha a képek nem adták vissza a hangulatot, nézzétek meg videónkat is a Somogy megyei haditorna versenyről.

Készítette: Koncsek Barna fhdgy.

Közzétette: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság – 2020. október 10., szombat






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 4) :