A Noszlopy és az Ady is sikeresen szerepelt a pénzügyi versenyen

A Noszlopy és az Ady is sikeresen szerepelt a pénzügyi versenyen

| KSZC.HU | 2020-december-01 |

A Kaposvári Szakképzési Centrum két iskolájának tanulói is sikerrel vették a megyei elődöntőket a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyén, ezzel pedig bejutottak a megye legjobb tíz csapata közé. Az idén első alkalommal megrendezett vetélkedőn 798 team 3200 diákja mutatta meg tudását, a kaposvári Noszlopy 3, míg a nagyatádi Ady 2 négyfős gárdája is részt vett a megmérettetésen. A pénzügyi diákversenyt végül a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium csapata nyerte.

Mit kell figyelembe venni egy lakás megvétele előtt? Mit tehet egy diák, illetve egy szülő, ha az egyetemi tanulmányok finanszírozása nem oldható meg önerőből? Mi is az a családi adókedvezmény, azt hogyan és milyen összegben lehet igénybe venni? Ez csak néhány példa azon praktikus kérdések közül, amelyet a versenyző diákok kaptak.

A szakképző intézményekben már két éve kötelező tantárgy a pénzügyi és vállalkozói ismeretek. A kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb fiatallal megismertessék azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során.

A diákversenyt a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával az idén először rendezte meg technikumok és szakképző iskolák tanulói számára, s terveik szerint a pénzügyi vetélkedőt jövőre is meghirdetik.

Legutóbbi bejegyzések

Örökségünk '48 - második lett az Eötvös csapata

Örökségünk '48 - második ...

Katonai ösztöndíjat nyert az Eötvös tanulója

Katonai ösztöndíjat nyert...

KaranTények: Dobogós helyen végeztek a KSZC iskolái

KaranTények: Dobogós hely...

Marad az online oktatás a szakképzésben

Marad az online oktatás a...

Helyesírásból remekeltek a Széchenyis diákok

Helyesírásból remekeltek ...

Lájkokat gyűjtenek a kaposvári kozmetikus lányok

Lájkokat gyűjtenek a kapo...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: