Erdészeti és vadgazdálkodási OSZTV a Dráva Völgyében

Erdészeti és vadgazdálkodási OSZTV a Dráva Völgyében

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2017-április-07 15:03:37 |

2017. április 5-7. között a Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma adott otthont a Földművelési Minisztérium által meghirdetett, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett Erdészeti és vadgazdálkodási technikus képzésben részt vevő tanulók Országos Szakmai Tanulmányi Versenye döntőjének.

Az OSZTV első fordulója az írásbeli versenyrészből állt, és ennek eredménye alapján jutott a legjobb 15 tanuló a döntőbe, ahol a versenyzőknek nyolc különböző gyakorlati feladatot (növények állatok felismerése, lövészet, motorfűrészes munkák, választékolás és számbavétel, fatömegbecslés, határazonosítás, gyérítés jelölés, trófeabírálat) kellett teljesíteniük, majd a szóbeli versenyrészen az elméleti tudásukat mérték össze. A mindvégig jó hangulatú, kiegyensúlyozott versenyen az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz.

Az összetett verseny győztese Vida Dániel Levente, a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium tanulója lett, így a soproni iskola megtarthatta, illetve újra hazavihette a vándorkupát. Második helyet ért el a döntő egyetlen lány tanulója, a szegedi Csóti Mariann Anna, és szintén a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola diákja a harmadik helyezett Puskás Győző. A győztesek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által átadott díjak mellett sok egyéb értékes ajándékot is hazavihettek, amelyet támogatóink ajánlottak fel a legjobbak számára. További elismerésben, illetve különdíjban részesültek támogatóink által, az egyes versenyszámok (írásbeli, szóbeli, nyolc gyakorlati feladat) legjobbjai. A gyakorlati versenyen legjobban teljesítő tanulója a Kaposvári Szakképzési Centrum különdíját kapta.

Köszönjük támogatóinknak a sok felajánlott értékes tárgyjutalmat, amelyekkel méltón ismerhettük el a fiatalok teljesítményét. A versenyt támogatták:

Andreas Stihl Kereskedelmi Kft., Gyulaj Zrt., Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft, Kaposvári Szakképzési Centrum, Kaszó Zrt., Mecsekerdő Zrt., Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete, Sefag Zrt., Zalaerdő Zrt.

Köszönjük továbbá a verseny lebonyolításában részt vevő kollégák, valamint a Sefag Zrt. munkatársainak, különösen Spingár Péter erdőgazdálkodási osztályvezető úrnak, a verseny elnökének, illetve Puskás Zoltán úrnak, a Sefag Zrt. Barcsi Erdészete igazgatójának, Antli István úrnak, a Gyulaj Zrt termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének, Kemenszky Péter úrnak, az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezete titkárának munkáját.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (8 + 3) :