Szakmák éjszakája 2017 - Beszámoló

Szakmák éjszakája 2017 - Beszámoló

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2017-április-26 13:07:05 |

Látványos bemutatók, alkotó fiatalok és érdeklődő szempárok. Közel száz programmal várták a látogatókat a Kaposvári Szakképzési Centrum mind a 11 oktatási intézményében Kaposváron, Tabon, Kadarkúton, Nagyatádon és Barcson. A somogyi megyeszékhelyen a megnyitót a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskolában tartották. A programsorozatot Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Köszöntőjében elmondta: a legdrágább képzés a felesleges képzés, ezért hozták létre anno a szakképzési centrumokat, amelyek intézményeiben a piaci igényeknek megfelelő képzéseket oktatnak. Nemzeti sorskérdés a szakképzés Magyarországon, sok még a tennivaló, de jó úton haladunk – tette hozzá. Oláh Lajosné Kaposvár alpolgármestere köszöntőjében azt mondta: egy jó szakmunkás felér egy jó diplomással. Dér Tamás alpolgármester pedig a kaposvári egészségügyi iskola munkáját ismerte el. Azt mondta: az orvos félkarú ember ápolónő nélkül, nagy szükség van a munkájukra. Továbbá hozzátette: van becsülete a szakmának és reméli az egészségügyi szektorban a szakemberek által várt változások rövid időn belül megtörténnek.

Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója a megnyitón elmondta: a szakképzésnek nagy a felelőssége. Napjainkban jó szakemberből több területen is hiány van. Az intézményeknek ki kell tárniuk a kapuikat, bemutatni azokat a képzéseket, amelyeket oktatnak. 11 iskolájukban 34 ágazatban 190 képesítést tanulhatnak náluk a fiatalok és a felnőttek. Csiba Ágota hozzátette: vissza kell adni a szakmák régi rangját, ezen dolgoznak nap, mint nap. Kaposváron kívül a vidéki intézményekben is sok volt az érdeklődő. A térség országgyűlési képviselője Szászfalvi László a nagyatádi és a kadarkúti intézménybe látogatott el.

Gyakorlatközpontú programokkal népszerűsítették a Szakmák éjszakáján a szakképzést annak érdekében, hogy még többen válasszák a szakmát adó képzéseket – mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Kiemelte: a rendezvénysorozat középpontjában a gyakorlati megismerés, a kipróbálás, a saját kezű tevékenység állt, miközben a látogatók a szakmák által nyújtott életpályákat virtuális eszközökkel is végigkövethették. Az államtitkár ismertette: a rendezvény egyedülálló a régióban és európai szinten is a legjelentősebbnek számít a pályaorientációs események között. Cseresnyés Péter elmondta azt is, hogy több határon túli intézmény is csatlakozott a rendezvénysorozathoz és az agrárképzés is teljes terjedelmében, minden szakmával képviseltette magát.



Országos honlap
Kaposvári programok




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 9) :