A KSZC iskoláiban több mint 400-an írnak központi felvételit

A KSZC iskoláiban több mint 400-an írnak központi felvételit

Egyéb | KSZC.HU | 2021-január-20 |

Szombaton 10 órától írják az általános iskolások a középfokú felvételi eljárás egységes központi vizsgáit, amelyre a járványhelyzet miatt az idei tanévben szigorú szabályok és óvintézkedések mellett kerül sor. Január 28-ra, illetve február 5-re pótnapot is kijelölt az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a január 23-ai vizsgán. A Kaposvári Szakképzési Centrum négy intézményében összesen 435 tanuló ad majd számot tudásáról.

Idén a járványhelyzet miatt az iskola kapujában kell elköszönniük a szüleiktől a vizsgázó diákoknak a központi írásbeli előtt. A termekben sem fog minden padban felvételiző ülni, a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata szerint egy helyiségben ugyanis csak tízen írhatnak majd. Minden vizsgahelyszínen lesz kézfertőtlenítő, és míg a felügyelőtanároknak kötelező lesz a maszkhasználat, a diákoknak a padokban csak ajánlott.

A kaposvári Eötvösben 229 fő, a Noszlopyban 133, a nagyatádi Adyban 47, a barcsi Dráva Völgyében pedig 26 tanuló ír majd központi felvételit, függetlenül attól, hogy később hova jelentkezik. A kötelező hőmérőzés és kézfertőtlenítés lassíthatja a beléptetést, ezért fontos, hogy a diákok időben, legalább fél órával hamarabb érkezzenek meg az iskolákba.

A felvételi most is két részből áll majd, egy magyar és egy matematika feladatsorból. Utóbbin idén sem lehet majd számológépet használni, de körzőt, vonalzót csomagolni kell a tollak mellé. Az Oktatási Hivatal honlapján folyamatosan elérhetőek a korábbi feladatsorok a javítókulcsokkal együtt. Ezeket a felkészülés során az általános iskolákban és otthon is használhatták a tanulók, begyakorolhatták a típusfeladatokat.Néhány jótanács segíthet az írásbeli felvételi finisében:


· Kipihenten érkezzünk, nincs értelme az előző napon a késő estig tartó tanulásnak! Bízzunk az addig megszerzett tudásban!


· Készítsük elő a személyazonosító okmányunkat, a használható segédeszközöket, semmi fontos ne maradjon otthon!


· Reggelizzünk! Éhesen nem tudunk koncentrálni!


· Magabiztosan érkezzünk a vizsga helyszínére, figyeljünk az információkra, utasításokra, tartsuk be azokat!


· Kérdezzünk, ha valamiben bizonytalanok vagyunk, bízzunk a segítségben!


· A vizsgákon nagyon figyelmesen olvassuk el a feladatokat, hogy biztosan megértsük, mit is kell csinálnunk!


· Készítsünk szemléltető rajzot, ábrát, mindent írjunk le a gondolatmenetünkről! Ha valahol hibázunk, lehet, hogy a részeredmények még jók, ezekkel is értékes pontokat szerezhetünk!


· A végeredményt jól láthatóan emeljük ki: húzzuk alá, írjuk az előkészített helyre!


· Ne időzzünk túl sokat olyan feladatnál, amelynek nem tudunk nekiállni vagy elakadunk a megoldásban. Ilyenkor haladjunk tovább és térjünk vissza az adott példára később. A legtöbb időt a legtöbb pontot hozó feladattal töltsük!


· A 45 perc végén hagyjunk legalább 5 percet az átnézésre, tisztázásra, vizsga közben is figyeljünk az idő múlására!


· A két feladatlap között próbáljunk lazítani, elengedni az előző rész problémáit, felfrissülve kezdeni a másodikat!
A korábbi egy pótnap helyett idén kettő lesz. Az Oktatási Hivatal ezzel segít azoknak a diákoknak, akik koronavírus-fertőzés vagy hatósági házi karantén miatt január 23-án és január 28-án sem tudnak részt venni a központi vizsgán: ők február 5-én még megírhatják a felvételit. A kijavított feladatlapokat február 10-én tekinthetik meg személyesen a tanulók a vizsgaszervező intézményben akár úgy, hogy laponként lefényképezik és utána elhagyják a megtekintés helyszínét, illetve – ahol a feltételek adottak – ott az intézmény a dolgozatot beszkennelheti és a vizsgázónak elektronikus úton is megküldheti.

Nagyon fontos határidő február 19-e, ez ugyanis a középiskolai jelentkezési lapok beadásának határideje, eddig kell eldönteniük a gyerekeknek, melyik intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat. A Kaposvári Szakképzési Centrum iskolái felkészülten és nagy szeretettel, odafigyeléssel várják leendő tanulóikat!

Több mint 400-an írnak központi felvételit a Kaposvári Szakképzési Centrum Iskoláiban | KaposvárMost

Szombaton felvételiznek az Ady Endre gimnáziumban | Atádhír
Legutóbbi bejegyzések

Újabb szép eredmény a Kindler-Láng tanulmányi versenyen!

Újabb szép eredmény a Kin...

Megkezdődtek a szakmai vizsgák

Megkezdődtek a szakmai vi...

A Magyar Vöröskereszt ismét adományával segíti Centrumunk diákságát

A Magyar Vöröskereszt ism...

A dobogó legfelső fokára jutott az Eötvös csapata

A dobogó legfelső fokára ...

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA DÍJ

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA...

Hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődött meg a 2021-es érettségi vizsgaidőszak

Hétfő reggel a magyar nye...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: