Sugárhajtómű adja a tolóerőt a tanuláshoz Kadarkúton

Sugárhajtómű adja a tolóerőt a tanuláshoz Kadarkúton

Képzéseink | KSZC.HU | 2021-február-01 |

Élethű szituációban gyakorolhatnak a kadarkúti légijármű-szerelő technikusok, miután képzőhelyük, a Fly Coop Kft. egy leselejtezett repülőgép-sugárhajtóművet és egy helikopter gázturbinás hajtóművet kapott a napokban. Jakab Ernő ügyvezető igazgató szerint erős érvek szólnak a képzés mellett. Országszerte ugyanis nagyon kevés a szerelő, így a végzős diákok biztos elhelyezkedésre számíthatnak.

Csöndör Barnabás alig múlt 15, de már kiskora óta rajong a repülésért. Különösen a nagy utasszállítókat tartja vonzónak, családjának nem okozott meglepetést a pályaválasztása. Ligeti Miklóst pedig a gépészeten kívül a villamosságtan is érdekli.

A nagyjából 400 lóerős helikopter-hajtóművet annak idején egy MI-2-be szerelték. A gyerekek itt aztán elmélyedhetnek a műszaki tudományokban – jegyezte meg Jakab Ernő a Somogyi Hírlapnak. Hozzátette: ez a szakma az állandó tanulásról szól: ahogy a diákok megszerzik a végzettségüket, máris újabb géptípusokkal ismerkedhetnek.

Heizer Máté azt mondja, már alig várja, hogy bevegyék a mintegy 1400 négyzetméteres hangárt, ahol jelenleg egy Bell 206-os helikopter-hajtómű javításán kívül, két Cessna motorcseréje is elfoglaltságot ad a szakembereknek.

A KSZC Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola légijármű-szerelő technikus csoportjába 12-en járnak, mindannyian sikerrel zárták az első félévet. A képzés pedig már a szomszéd megyében élő diákok érdeklődését is felkeltette.

A Somogyi Hírlap nyomán

Sugárhajtómű adja a tolóerőt a tanuláshoz Kadarkúton | Sonline.hu






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 8) :