“Légy a szakmád mestere!” szakmájában tehetséges diákok kiállítása

“Légy a szakmád mestere!” szakmájában tehetséges diákok kiállítása

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2017-június-26 13:14:18 |

Marcipánfigurák, bonbonok, különleges tálalás, fából készült makettek, tervrajzok, elektronikai berendezések, vas és fémipari munkák, és még sok más szakmai produktum, ezek fogadták a látogatókat az Eötvös Loránd Szakgimnázium aulájában, ahol 13 iskola és egy szakmai gyakorlati hely, a Slendy Pékség, összesen 58 tehetséges diákja és az őket tanító 33 szakmai tanár mutatta be munkáját és szakmai eredményeit.

Ötödik alkalommal hirdette meg a Kaposvár- Somogy Megyei Tehetség Segítő Tanács és a Kaposvári Szakképzési Centrum a "Légy a szakmád mestere" című szakmai kiállítást, melynek keretében a szakmájukban kiemelkedő fiatalok mutatkoznak be. A kiállítás célja, hogy a szakmai tehetségek és szakoktatóik lehetőséget kapjanak a tehetségük bemutatására, a verseny eredményeik és további terveik megmutatására. A szervezők nem titkolt célja az is, hogy ezek a tehetséges diákok helyben, Somogy megyében helyezkedjenek el miután megszerezték szakképesítésüket, és ezzel a kiállítással egyben segítsék a továbbtanuló 7-8. osztályosok pályaválasztási lehetőségeit. Számos szakmát mutattak be, így a széchenyis diákok különleges meggyes és narancsos bonbonjaikból kínáltak ízelítőt, az építőipar szinte minden szakmája felvonult a palettán, jelen voltak a hegesztő, elektronikai és vasas szakmák fiataljai is. Újdonságnak számított, hogy az egészségügyi szakmák is bemutatkoztak, a látogatóknak szakszerű vércukor mérésre is lehetőséget adtak a tehetséges kis nővérkék. Több diák már rangos szakmai versenyeken is bizonyított. Buni Zsanett is, aki marcipán figurával és süteményeivel érkezett a megmérettetésre. Ezekkel készült a cukrászszakma rangos versenyének a WorldSkills világverseny Magyarországi döntőjének válogató versenyére is, ahol I. helyen került be a döntőbe, Mihajlovics Róbert szakoktatóval. Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke elmondta: örül, hogy tehetnek valamit azért, hogy a szakma tanulás is vonzóvá váljon a fiatalok számára és nem titkolt cél, hogy minél tehetségesebb gyerekek válasszák életcélként a szakmák elsajátítását és magas színvonalon való végzését. A somogyi diákok között továbbra is népszerűek a vendéglátóipari és gépipari képzések. Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum igazgatója elmondta: továbbra is nagyon népszerűek a vendéglátóipari szakmák, a szakács, a pincér, a cukrász és az informatikai szakképesítés iránt is nagy az érdeklődés, de az összes gépész és autós szakma is nagy népszerűségnek örvend.

A tehetségek bemutatkozása után örömmel vállaljuk azt is, hogy megjutalmazzuk azokat a fiatalokat, akik ezen a kiállításon szép munkákkal megjelenve öregbítik a szakmai képzés hírnevét megyénkben -mondta a kiállítás főszervezője Dr Bögölyné Róber Judit- erre május 23-án kerül majd sor, amikor a fiatalok a Tehetség Segítő Tanács együttműködő partnerénél a Mocz és Társa Magánerdészet Kft-nél vendégeskednek majd egy napot Somogyszobon, ellátogatva Kaszópusztára a Lombkorona tanösvényhez is. Minden évben igyekszünk megjutalmazni azokat a tehetséges fiatalokat, akik arcukat és tehetségüket is adják a szakmai képzés megismertetéséhez és hírnevének öregbítéséhez, majd a szakmai vizsgák után tehetséggel és nagy szakmai tudással indulnak neki a szakmai karriernek.

A Tehetség Segítő Tanács Szakmai tagozatának mindig fontos feladata volt a szakmai tehetségek felkutatása, tanulmányi munkájuk támogatása, azzal a céllal, hogy segítsük a gazdasági vállalkozásokban való elhelyezkedésüket. A jövőben ezeket a célokat még továbbiakkal fogják kibővíteni. Céljaink:

• szakképző intézmények Tehetségponttá válásának segítése,
• már meglévő Tehetségpontok akkreditációjának segítése,
• pályázatok figyelése, és azok továbbítása az intézményekhez,
• Légy a szakmád mestere! kiállítás további bővítése, minél több szakma tehetségeinek bemutatása,
• pályázati lehetőséggel a tehetségek mentorálása,
• ösztöndíj pályázatok segítése.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 0) :