Saját tanműhelyben tanulhatnak a nagyatádi diákok

Saját tanműhelyben tanulhatnak a nagyatádi diákok

| KSZC.HU | 2021-március-17 |

Új mérföldkőhöz érkezett a Nagyatádi Szakképző Iskola, amely még az idén egy vendéglátóipari tanműhellyel bővül. A cukrász, szakács és pincér nappali- és felnőttképzésben résztvevő tanulók éveken keresztül Kadarkútra jártak elsajátítani a szakma gyakorlati alapjait, a következő tanévben azonban már helyben, modern, a 21. század követelményeinek megfelelő körülmények között tanulhatnak majd a diákok. A Kaposvári Szakképzési Centrum saját forrásból végzi a beruházást.

Tankonyha, tanétterem és előkészítők is helyet kapnak majd a 180 négyzetméteres kabinetben – nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak Csiba Ágota kancellár. Hozzátette: az épület átalakítása, a berendezések, valamint az építési és infrastrukturális beruházások megközelítik a 100 millió forintot. Ebben a tanműhelyben nem csak a cukrászok, szakácsok és pincérek, hanem a Nagyatádi Ady Endre Technikum turisztikai technikus tanulói is egy teljesen új, és korszerű eszközökkel felszerelt helyen sajátíthatják el szakmájuk gyakorlati fogásait. Csiba Ágota közölte, hogy a kivitelező előreláthatóan április végén fejezi be a munkát.

Komoly lépésnek nevezte a vendéglátóipari kabinet kialakítását a helyi gazdaság szempontjából Döméné Lajos Katalin, a nagyatádi középiskola igazgatója. Mint mondta, úgy tapasztalják, az egyes vendéglátó szakmákban nem tudnak elég diákot képezni. A saját tanüzem kialakítása például a cukrász szakma tekintetében is erre szolgál megoldásul, remélik ugyanis, hogy a helyben képzett szakemberek munkájukkal a magyar vendéglátást is tovább erősítik majd.

A Somogyi Hírlap cikke nyomán!

Korszerűbb iskolákba térhetnek vissza a diákok | sonline.hu

Legutóbbi bejegyzések

Újabb szép eredmény a Kindler-Láng tanulmányi versenyen!

Újabb szép eredmény a Kin...

Megkezdődtek a szakmai vizsgák

Megkezdődtek a szakmai vi...

A Magyar Vöröskereszt ismét adományával segíti Centrumunk diákságát

A Magyar Vöröskereszt ism...

A dobogó legfelső fokára jutott az Eötvös csapata

A dobogó legfelső fokára ...

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA DÍJ

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA...

Hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődött meg a 2021-es érettségi vizsgaidőszak

Hétfő reggel a magyar nye...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: