Saját tanműhelyben tanulhatnak a nagyatádi diákok

Saját tanműhelyben tanulhatnak a nagyatádi diákok

| KSZC.HU | 2021-március-17 |

Új mérföldkőhöz érkezett a Nagyatádi Szakképző Iskola, amely még az idén egy vendéglátóipari tanműhellyel bővül. A cukrász, szakács és pincér nappali- és felnőttképzésben résztvevő tanulók éveken keresztül Kadarkútra jártak elsajátítani a szakma gyakorlati alapjait, a következő tanévben azonban már helyben, modern, a 21. század követelményeinek megfelelő körülmények között tanulhatnak majd a diákok. A Kaposvári Szakképzési Centrum saját forrásból végzi a beruházást.

Tankonyha, tanétterem és előkészítők is helyet kapnak majd a 180 négyzetméteres kabinetben – nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak Csiba Ágota kancellár. Hozzátette: az épület átalakítása, a berendezések, valamint az építési és infrastrukturális beruházások megközelítik a 100 millió forintot. Ebben a tanműhelyben nem csak a cukrászok, szakácsok és pincérek, hanem a Nagyatádi Ady Endre Technikum turisztikai technikus tanulói is egy teljesen új, és korszerű eszközökkel felszerelt helyen sajátíthatják el szakmájuk gyakorlati fogásait. Csiba Ágota közölte, hogy a kivitelező előreláthatóan április végén fejezi be a munkát.

Komoly lépésnek nevezte a vendéglátóipari kabinet kialakítását a helyi gazdaság szempontjából Döméné Lajos Katalin, a nagyatádi középiskola igazgatója. Mint mondta, úgy tapasztalják, az egyes vendéglátó szakmákban nem tudnak elég diákot képezni. A saját tanüzem kialakítása például a cukrász szakma tekintetében is erre szolgál megoldásul, remélik ugyanis, hogy a helyben képzett szakemberek munkájukkal a magyar vendéglátást is tovább erősítik majd.

A Somogyi Hírlap cikke nyomán!

Korszerűbb iskolákba térhetnek vissza a diákok | sonline.hu


Legutóbbi bejegyzések

Maker’s Red Box tábor a DKA-ban

Maker’s Red Box tábor a D...

Hivatásos vadászok országos szakmai versenyét rendezték Barcs – Középrigócon

Hivatásos vadászok ország...

Pótfelvételi a MATE Kaposvári Campusának képzésein

Pótfelvételi a MATE Kapos...

Tervezd a jövőd velünk!

Tervezd a jövőd velünk!...

Továbbtanulási lehetőségek a szakképzésben érettségi után

Továbbtanulási lehetősége...

Szakma Sztár Fesztivál 2022 – Parlamenti ünnepség

Szakma Sztár Fesztivál 20...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 9) :