Saját tanműhelyben tanulhatnak a nagyatádi diákok

Saját tanműhelyben tanulhatnak a nagyatádi diákok

| KSZC.HU | 2021-március-17 |

Új mérföldkőhöz érkezett a Nagyatádi Szakképző Iskola, amely még az idén egy vendéglátóipari tanműhellyel bővül. A cukrász, szakács és pincér nappali- és felnőttképzésben résztvevő tanulók éveken keresztül Kadarkútra jártak elsajátítani a szakma gyakorlati alapjait, a következő tanévben azonban már helyben, modern, a 21. század követelményeinek megfelelő körülmények között tanulhatnak majd a diákok. A Kaposvári Szakképzési Centrum saját forrásból végzi a beruházást.

Tankonyha, tanétterem és előkészítők is helyet kapnak majd a 180 négyzetméteres kabinetben – nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak Csiba Ágota kancellár. Hozzátette: az épület átalakítása, a berendezések, valamint az építési és infrastrukturális beruházások megközelítik a 100 millió forintot. Ebben a tanműhelyben nem csak a cukrászok, szakácsok és pincérek, hanem a Nagyatádi Ady Endre Technikum turisztikai technikus tanulói is egy teljesen új, és korszerű eszközökkel felszerelt helyen sajátíthatják el szakmájuk gyakorlati fogásait. Csiba Ágota közölte, hogy a kivitelező előreláthatóan április végén fejezi be a munkát.

Komoly lépésnek nevezte a vendéglátóipari kabinet kialakítását a helyi gazdaság szempontjából Döméné Lajos Katalin, a nagyatádi középiskola igazgatója. Mint mondta, úgy tapasztalják, az egyes vendéglátó szakmákban nem tudnak elég diákot képezni. A saját tanüzem kialakítása például a cukrász szakma tekintetében is erre szolgál megoldásul, remélik ugyanis, hogy a helyben képzett szakemberek munkájukkal a magyar vendéglátást is tovább erősítik majd.

A Somogyi Hírlap cikke nyomán!

Korszerűbb iskolákba térhetnek vissza a diákok | sonline.hu






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (7 + 10) :