Április 22-én bolygónkat, a Földet ünnepeljük

Április 22-én bolygónkat, a Földet ünnepeljük

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2021-április-22 |

A bioszféra pusztulása, az ipari szennyezés, az őserdők irtása, a sivatagosodás, az üvegházhatás, az ózonrétek elvékonyodása, a veszélyes hulladékok, a túlnépesedés, a savas eső és az óceánok szennyezettsége komoly veszélyt jelentenek a biodiverzitásra és ezáltal az emberiség létére is, ezért nagyon fontos, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk környezetünkre, és megóvjuk a bolygót a jövő nemzedékének.

A Föld napjának gyökerei egészen 1970. április 22-ig nyúlnak vissza, amikor Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított a Föld védelmében. Hayes kezdeményezésére több mint 20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. A megmozdulás történelmi jelentőségű eseménynek bizonyult. Az Egyesült Államokban kibontakozó események fontos változásokat eredményeztek világszerte. Szigorú törvények születtek, a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre. Tizenkilenc évvel később, 1989-ben Kaliforniában Denis Hayes – aki időközben az alternatív energiaforrások világhírűvé szakértőjévé vált – és követői, az ökológiai válság jeleit tapasztalva létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, amelynek kezdeményezésére megszületett a Föld napja, amelyet minden év április 22-én ünneplünk. A felhívásra Magyarországon környezetvédők 1990-ben megalapították a Föld Napja Alapítványt, amely az első magyar Föld napja eseményeinek koordinálásáért felelt és felel napjainkban is a rendezvény lebonyolításáért.

A jelenleg is zajló Fenntarthatósági Témahét keretében iskoláink is számos programmal, versenyfelhívással emlékeznek meg az eseményről, amelyeket honlapjaikon, közösségi oldalaikon keresztül érhetünk el:

Fenntarthatósági Témahét a Jálicsban
Az Eötvös online versenyfelhívása a Fenntarthatósági Témahét a apropóján
Fenntarthatósági Témahét a Széchenyiben

Legutóbbi bejegyzések

Újabb szép eredmény a Kindler-Láng tanulmányi versenyen!

Újabb szép eredmény a Kin...

Megkezdődtek a szakmai vizsgák

Megkezdődtek a szakmai vi...

A Magyar Vöröskereszt ismét adományával segíti Centrumunk diákságát

A Magyar Vöröskereszt ism...

A dobogó legfelső fokára jutott az Eötvös csapata

A dobogó legfelső fokára ...

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA DÍJ

„KIV-AGY?” - AZ ÉV TANÁRA...

Hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődött meg a 2021-es érettségi vizsgaidőszak

Hétfő reggel a magyar nye...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: