Ballagási köszöntő

Ballagási köszöntő

Ballagás | KSZC.HU | 2021-április-30 |

Kedves Végzős Diákok!

Engedjétek meg, hogy egy különleges tanév végén köszöntselek Benneteket „ballagásotok” alkalmából!

Amikor tavaly ilyenkor a végzősökre figyeltünk – és sajnáltuk Őket, hogy nem lehet ballagásuk -, még senki sem gondolta, hogy most Ti ugyanebben a helyzetben várjátok a vizsgáitokat. Azt sem gondoltuk, hogy ebben a tanévben ilyen mértékben kell nélkülöznünk a személyes kapcsolatokat, a jelenléti oktatást és gyakorlati képzést, ami még jobban megnehezítette a helyzeteteket.

Minden tiszteletem a Tiétek! Ahhoz, hogy idáig eljussatok komoly bátorság, kitartás, a felkészülési formák teljes átszervezése vált szükségessé, de oktatóitokkal – és a családjaitokkal – együtt megoldottátok. Mostanra már mindenki biztosan tudja, hogy kire számíthat, kiben bízhat, ki tudja Őt segíteni ebben a nagyon komoly és összetett feladatban.

Mindannyian sokat tanultunk ebben a tanévben. Ti az eddigieknél jóval nagyobb önállóságra kényszerültetek és meg kellett találnotok a belső motivációs forrásaitokat is, hogy sikerrel vegyétek az akadályokat és a kudarcok se tántorítsanak el Benneteket a kitűzött céltól. Fontos tapasztalatokat szereztetek az időbeosztással, a halogatással, a lustálkodással kapcsolatban, és sokan megtanultátok mások hibáztatásának a feleslegességét is.

A saját magatok és a mások iránti felelősségvállalás került előtérbe, amely komoly segítség lehet életetek további szakaszaiban is. Ezek a tapasztalatok tudatosan alkalmazva segíthetnek céljaitok elérésében, terveitek rugalmas kezelésében, pozitív élmények szerzésében, a saját magatokkal való összhang megteremtésében.

Bármi is a cél, és bármi is lesz a kimenet, ne felejtsétek el megköszönni a segítséget mindazoknak, akik mellettetek álltak a felkészülésben: a tanáraitok mellett természetesen elsősorban a családotoknak! Erre jó alkalom lesz a vasárnapi Anyák napja is.

„Minden új kezdet valami más végéből fakad.” – mondta Seneca. Menjetek és kezdjetek tehát az újhoz: bátran használjátok ki a kínálkozó lehetőségeket, szerezzetek tapasztalatokat, mérettessétek meg magatokat!

Szüleitek szeretetére, tanáraitok gondoskodására és az eddig szerzett tapasztalatokra pedig gondoljatok úgy, hogy a „ballagási” tarisznyában jelképesen mindig Veletek lesznek; abban viszitek magatokkal közös történetünket, amire szükség szerint támaszkodhattok, erőt meríthettek belőle, segítségével felidézhetitek az együtt töltött évek eseményeit.

A Quimby együttes gondolataival búcsúzom Tőletek:
„Vannak jó szelek, s persze rosszak is, bár a hullámok mögött vár ránk a part, de semmilyen szél nem jó annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”

Azt kívánom, hogy találjátok meg a saját kikötőtöket, út közben pedig ne felejtsetek el boldognak lenni!
Kérlek Benneteket, hogy a következő időszakban viselkedjetek a helyzethez illő fegyelmezettséggel!
A vizsgáitok során mi együtt fogunk izgulni Veletek, figyelünk és vigyázunk Rátok, Nektek „csak” annyi lesz a feladatotok, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsátok. Ehhez kívánok nagyon sok sikert, magabiztosságot és természetesen jó egészséget a Kaposvári Szakképzési Centrum valamennyi dolgozója és alsóbb éves tanulója nevében!

BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

Weimann Gáborné
főigazgató








Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (7 + 4) :