Átadásra került a Digitális Közösségi Alkotóműhelyünk

Átadásra került a Digitális Közösségi Alkotóműhelyünk

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2021-május-31 |

Izgalmas eseménnyel zárta Centrumunk a májusi hónapot, hiszen - a járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően - lehetőség nyílt a Digitális Közösségi Alkotóműhely átadó ünnepségének megtartására, illetve annak minél szélesebb körben történő bemutatására.

A DKA a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium Virág utcai épületében, a korábbi könyvtári szárnyban kapott helyet. A műhely sokoldalú eszközparkja elérhető a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek valamennyi diákja számára, illetve bízunk benne, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok részére is izgalmas ismeretszerzési lehetőséget tud nyújtani.

Az átadó ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly kiemelte, hogy a város 21. századi újraiparosításának egyik fontos alappilére a szakképzés - hiszen az iparterületek fejlesztése mellett nélkülözhetetlenek a korszerű tudással rendelkező, szakképzett munkaerő megléte, annak folyamatos és sikeres utánpótlása.

Weimann Gáborné Főigazgató Asszony elmondta, hogy „a legkorszerűbb gépek használatát két műhelymester segíti. Ők olyan módszert dolgoztak ki, amellyel életkortól, képzettségtől függetlenül szavatolható a foglakozások színvonala. A gyerekek bevonása az oktatásba akár már 8-10 éves korban megkezdődhet, például készségfejlesztő programokkal.”

A Digitális Közösségi Alkotóműhely több különböző képzési ágazatot is érintő foglalkozásoknak kíván teret adni, ahol a tanulók megvalósíthatja saját ötleteiket és kipróbálhatják többek között a számítógépes tervezést és modellezést, a programozást, a 3D nyomtatást, a lézervágást, a CNC-megmunkálást és az elektronikai szerelést.

Az DKA-műhely a GINOP-6-2-3-17-2017-00005 azonosítószámú projekt pályázati támogatásából valósult meg, melyről további információkat találnak honlapunkon.


KaposPont | Korszerű környezetben tanulják a modern technológiákat

Sonline | Közös alkotómunkával sajátítják el a legmodernebb digitális ismereteket Kaposváron

KaposvárMost | A gépészes diákok játszva ismerhetik meg a legmodernebb technológiákat

Legutóbbi bejegyzések

Nimród Vadászérmet vehetett át oktatónk

Nimród Vadászérmet vehete...

20. Jubileumi Pályaválasztási Kiállítás – 3. nap

20. Jubileumi Pályaválasz...

20. Jubileumi Pályaválasztási Kiállítás – 2. nap

20. Jubileumi Pályaválasz...

20. Jubileumi Pályaválasztási Kiállítás – 1. nap

20. Jubileumi Pályaválasz...

Új vendéglátóipari kabinet várja Nagyatádon a diákokat

Új vendéglátóipari kabine...

Cél a fenntarthatóság!

Cél a fenntarthatóság!...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: