Átadásra került a Digitális Közösségi Alkotóműhelyünk

Átadásra került a Digitális Közösségi Alkotóműhelyünk

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2021-május-31 |

Izgalmas eseménnyel zárta Centrumunk a májusi hónapot, hiszen - a járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően - lehetőség nyílt a Digitális Közösségi Alkotóműhely átadó ünnepségének megtartására, illetve annak minél szélesebb körben történő bemutatására.

A DKA a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium Virág utcai épületében, a korábbi könyvtári szárnyban kapott helyet. A műhely sokoldalú eszközparkja elérhető a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek valamennyi diákja számára, illetve bízunk benne, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok részére is izgalmas ismeretszerzési lehetőséget tud nyújtani.

Az átadó ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly kiemelte, hogy a város 21. századi újraiparosításának egyik fontos alappilére a szakképzés - hiszen az iparterületek fejlesztése mellett nélkülözhetetlenek a korszerű tudással rendelkező, szakképzett munkaerő megléte, annak folyamatos és sikeres utánpótlása.

Weimann Gáborné Főigazgató Asszony elmondta, hogy „a legkorszerűbb gépek használatát két műhelymester segíti. Ők olyan módszert dolgoztak ki, amellyel életkortól, képzettségtől függetlenül szavatolható a foglakozások színvonala. A gyerekek bevonása az oktatásba akár már 8-10 éves korban megkezdődhet, például készségfejlesztő programokkal.”

A Digitális Közösségi Alkotóműhely több különböző képzési ágazatot is érintő foglalkozásoknak kíván teret adni, ahol a tanulók megvalósíthatja saját ötleteiket és kipróbálhatják többek között a számítógépes tervezést és modellezést, a programozást, a 3D nyomtatást, a lézervágást, a CNC-megmunkálást és az elektronikai szerelést.

Az DKA-műhely a GINOP-6-2-3-17-2017-00005 azonosítószámú projekt pályázati támogatásából valósult meg, melyről további információkat találnak honlapunkon.



KaposPont | Korszerű környezetben tanulják a modern technológiákat

Sonline | Közös alkotómunkával sajátítják el a legmodernebb digitális ismereteket Kaposváron

KaposvárMost | A gépészes diákok játszva ismerhetik meg a legmodernebb technológiákat





Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 10) :