Együttműködési megállapodás a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Festo között

Együttműködési megállapodás a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Festo között

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2021-június-16 |

A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikumban került sor 2021. június 16-án a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. között létrejött együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására.

A megállapodás lehetőséget teremt a régóta tartó közös munka keretbe foglalására, valamint hozzájárul a regionális szakképzés versenyképességének növeléséhez. Az Ipar 4.0 fókuszú együttműködés nagyban elősegíti, hogy a régió egyre több kiváló szakmai felkészültséggel rendelkező szakembert tudjon biztosítani a helyi iparvállalatok számára.

A Festo nemzetközi szinten vezető szerepet tölt be az automatizálási technológia beszállítójaként, valamint a műszaki oktatás és képzés területén, mellyel hozzájárul a környezet, a gazdaság és a társadalom fenntartható fejlődéséhez. A Festo Didactic, a cég oktatási üzletága világelső a műszaki képzéshez szükséges berendezések és megoldások biztosításában. A cég az ipari automatizálási technológiák teljes spektrumát átfogó holisztikus képzési megoldásokat nyújt vevői részére. Emellett tanulási rendszereket, képzési környezetet/laboratóriumokat, oktatógyárakat, e-learning megoldásokat és képzési programokat alakítanak ki, melyek arra készítik fel a résztvevőket, hogy dinamikus és összetett ipari környezetben legyenek képesek helytállni.

A Festo közreműködik a Kaposvári Szakképzési Centrum által működtetett intézmények oktatóinak továbbképzésében, illetve szakmai anyagokkal segíti a mechatronikai eszközökön folyó iskolai oktatást. Mindezek mellett támogatást biztosít az Euroskills és Worldskills versenyekre történő felkészülésben és lehetőséget ad a diákok számára, hogy valós ipari környezetben is megismerkedhessenek a szakmával.

A megállapodás a Kaposvári SZC részéről Csiba Ágota kancellár asszony és Weimann Gáborné főigazgató asszony, a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részéről Szövényi-Lux Márton ügyvezető úr által került aláírásra.

Az ünnepélyes ceremóniát követően szakmai előadáson vehettek részt a jelenlévő szaktanárok és oktatók - mely keretében az EuroSkills-en debütáló Ipar 4.0 versenyszám kerül bemutatásra.


KaposvárMost | KÖZÖSEN A JÖVŐ SZAKEMBEREIÉRT

KaposPont | Támogatják az oktatást
Legutóbbi bejegyzések

Több mint félmilliárd forint értékben történtek fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrumban!

Több mint félmilliárd for...

Ejtőernyős ugrások során tették próbára bátorságukat a honvéd kadétok!

Ejtőernyős ugrások során ...

Az idei esztendőben is bemutatkoztak a szakmák mesterei

Az idei esztendőben is be...

Siker a 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

Siker a 30. Ifjúsági Tudo...

Átadásra kerültek „Év tanára” és az „Év diákja” díjak

Átadásra kerültek „Év tan...

DKA szakkör

DKA szakkör...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: