Több mint félmilliárd forint értékben történtek fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrumban!

Több mint félmilliárd forint értékben történtek fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrumban!

Pályázataink | KSZC.HU | 2021-július-29 |

2021. június 28-án a Kaposvári Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése tárgyú GINOP-6-2-3-17-2017-00005 pályázat projektzáró rendezvényén összegződtek a hallgatóság előtt az elmúlt három év fejlesztési és eredményei.

A valamennyi szakképzési centrumot felölelő projekt a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztését tűzte ki célul, kiemelt feladatának tekintette a végzettség nélküli iskolaelhagyás számának csökkentését és a fiatalok alapkészségeinek fejlesztését. Ennek keretében a Kaposvári Szakképzési Centrum átfogó fejlesztésére 549 128 798 Ft jutott.

A tehetséggondozó programokba 113 fő diák kapcsolódott be és a 356 fő tanuló vett részt az alapkészségek fejlesztését és a tanulmányi átlagok javítását célzó tanulócsoportok munkájában.

A fentieket szolgáló szakmai rendezvények és oktatói továbbképzések mellett nagy számban történtek eszközbeszerzések, infrastrukturális beruházások, illetve kialakításra került egy Digitális Közösségi Alkotóműhely is.

A Kaposvári Szakképzési Centrum összesen 172 rendezvényt bonyolított le a megvalósítási időszak során. A programok olyan témaköröket érintettek, mint például a duális szakképzés erősítése, a szabadidő hasznos eltöltése, drogprevenció, tehetséggondozás, szakmai tudásmegosztás, a kortárs kiközösítés megszüntetése és természetesen a pályaorientáció.

Az online oktatás új kihívásait segítendő, online tananyagok kidolgozására is sor került, továbbá tanulásmódszertani segédletek is készültek – 3-5 perces kisfilmek formájában.

A tanulók képzése és felzárkóztatása mellet a projekt fontos pillére volt az intézmények infrastrukturális fejlesztése, illetve az oktatók és a diákok munkáját segítő eszközpark bővítése. Ennek részeként 234 db notebook, 137 db asztali PC, 4 db szerver, 94 db tablet került beszerzésre. A tanulóbarát környezet kialakításához pedig új iskolabútorokkal is hozzájárult a Centrum.

A projekt legfontosabb eredményeiként ki kell emelni a tanulmányi eredmények 10,23 %-os javulását, illetve, hogy felére sikerült mérsékelni a tanulók lemorzsolódását.

A GINOP-6-2-3-17-2017-00005 pályázattal kapcsolatos részleteket megtekinthetik a honlapunkon a pályázatok menüpont alatt.KaposPont | Sikeres fejlesztő programok

Sonline | Digitális fejlesztéssel is küzdenek a lemorzsolódással
Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (6 + 2) :