Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő

Egyéb | KSZC.HU | 2021-szeptember-01 |

Tanévnyitó 2021

Kedves Diákok!
Kedves Kollégák!
Tisztelt Szülők és valamennyi kedves Partnerünk!

Idén másodszorra kezdünk olyan tanévet, amelyet a bennünket körülvevő egészségügyi helyzet bizonytalansága sző át. Megtapasztaltuk, hogy ez nagyon komolyan tudja befolyásolni mindennapjainkat, életünk bármely területét.

Mostanra az oktatás minden résztvevője sok tapasztalatot szerzett az online lehetőségek használatában, sok jó gyakorlat a jelenléti oktatásban továbbra is velünk marad. Az iskolák felkészültek, várják a tudásra szomjazó diákokat. A biztonságos környezet mellett az oktatók és dolgozók szinte teljes átoltottsága is azt szolgálja, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük az egészségügyi helyzetből adódó kockázatokat. Emellett tudjuk, hogy a 16 év feletti tanulóink közül is sokan átestek már az oltáson, és a napokban zajló nagyszabású kampány segíti a 12 éven felüliek beoltását is. Mindez hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy minél kisebb korlátozásokkal élhessük az életünket.

Az előző tanévben nagyon sokat fejlődtünk, megkezdődött a szakképzési rendszer teljes átalakításának gyakorlati megvalósítása: elindultak a technikumi és a szakképző iskolai képzések, amelyek akkor és most is nagyon népszerűnek bizonyultak. Felmenő rendszerben valamennyi szakképzést választó diákunk ösztöndíjat kap. Rugalmasabb keretek között szervezzük a felnőttek szakmai oktatását, átalakult a vizsgáztatási rendszerünk. Folyamatosan biztosítjuk szakmai dokumentumaink naprakészségét, alkalmazkodunk az időközben felmerülő feladatokhoz, az oktatást befolyásoló külső és belső folyamatokhoz. Az online oktatás során is komoly sikereket értek el tanulóink, bebizonyosodott, hogy ebben a formában is működőképes a tehetséggondozás és a felzárkóztatás is!

Külön köszönet illeti duális partnereinket, akik a gyakorlati oktatásban is mindent megtettek azért, hogy a tanulók teljesíthessék a számukra előírt tananyagot!

Továbbra is kiemelt jelentőségű az oktatás minden résztvevőjének együttműködése, egymás iránti bizalma, egymásra figyelése! Mindenkin nagy a felelősség: nagyon fontos, hogy a szabályokat betartsuk, és ezzel saját, és a környezetünkben élők egészségét is óvjuk! Ha ez megvan, akkor már „csak” a tanulásra, illetve a tanításra kell összpontosítani!

Kívánom minden diákunknak - külön köszöntve az új belépőket -, hogy találják meg a számításukat, leljék örömüket a közös munkában, szívesen vegyenek részt az iskolai kötelező és szabadidős tevékenységekben egyaránt!

Dolgozóinknak és partnereinknek érdeklődő, együttműködő, szorgalmas diákokat kívánok, hogy belőlük közösen a jövő kiváló szakembereit képezhessük!

Valamennyiünknek kívánom azt, hogy az előttünk álló kihívásokat tudjuk lehetőségként kezelni, és ezekből mindig a legjobbat hozzuk ki együtt, vigyázva egymásra!

A Kaposvári Szakképzési Centrum nevében a 2021/2022. tanévben sikereket és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Kaposvár, 2021. szeptember 1.

Weimann Gáborné
főigazgató






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 5) :