Cél a fenntarthatóság!

Cél a fenntarthatóság!

Egyéb | KSZC.HU | 2021-szeptember-09 |

A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek életében kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem és a fenntarthatóság.

A Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola eredményes pályázatával megerősítette ökoiskolai hálózati tagságát – így 2024. augusztus 31-ig használhatja az Ökoiskola címet. A Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola képzési kínálatába a 2021/2022-es tanévtől bekerült a Vízügyi technikus szakma.

Nem meglepő, hogy a mind a két iskola diáksága fontosnak tartotta, hogy részt vegyenek 2021. szeptember 7-én a Városháza Dísztermében megrendezett workshopon, melynek témája Kaposvár klímastratégiájának kidolgozása és a helyi lakosság szemléletformása volt.

A program során három előadás hangzott el – Kovács Katalin, Kaposvár környezetfejlesztési igazgatója Fenntartható fejlődés címmel mutatta be Kaposvár Klímastratégiájának lényegét, az eddig elért eredményeket. A KAVÍZ Kft. képviseletében Szaka Zsolt ügyvezető igazgató, Boda Balázs főmérnök és Bohár Zoltán csoportvezető megismertette a hallgatósággal a vállalt működését, az ivóvíz ellátáshoz kapcsolódó fejlesztéseket, illetve az új szennyvíztisztító telep működését. A TRENECON Kft. igazgatójának, Balogh Zsuzsannának előadása a kerékpáros közlekedés lehetőségeit taglalta.

A program tovább folytatódik, hiszen szeptember 14-én újabb előadókkal és izgalmas témákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.KaposvárMost | KI MIT TESZ A FENNTARTHATÓSÁGÉRT?

KaposPont | Ki mit tesz a fenntarthatóságért?
Legutóbbi bejegyzések

Erdők hete a Dráva Völgyében

Erdők hete a Dráva Völgyé...

Jótékonysági festés a Lampingban

Jótékonysági festés a Lam...

Levizsgáztak az első okleveles technikusaink

Levizsgáztak az első okle...

Megkezdődtek az őszi érettségi vizsgák

Megkezdődtek az őszi éret...

Megújult a Közgaz

Megújult a Közgaz...

A Dráva Völgye is kiállított a Vadászati Világkiállításon

A Dráva Völgye is kiállít...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet: