Érettségi 2017

Érettségi 2017

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2017-június-28 14:43:05 |

"Holtáig tanul a somogyi diák, érettségizőket köszöntöttek" címmel közölt cikket a Sonline.hu a 2017-es május-júniusi érettségi időszak lezárásáról.

Kaposvár Sikeres érettségi vizsgát tett az Eötvös Loránd műszaki szakképzőiskola 13/C osztálya: a szerda délelőtti ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere emléklapot adott át a fiataloknak.

– Örülök, hogy ennyi megkönnyebbült arcot látok – köszöntötte a végzősöket Weimann Gáborné, az intézmény igazgatója.

Összesen 25-en jártak az osztályba, s valamennyien sikeresen leérettségiztek. Szita Károly polgármester rámutatott: a fiatalok túl vannak egy fontos időszakon, az érettségivel lezárult egy korszak életükben, s egy új kezdődik. A végzősök nyilván egyre többet gondolnak a továbbtanulásra, illetve a többiek az elhelyezkedésre. – Ha az élet egy időre el is szólítja őket a városunkból – tette hozzá –, később jöjjenek vissza, s együtt gyarapítsuk Kaposvárt.

Hegedűs Beáta, az érettségi bizottság elnöke is köszöntötte a diákokat, s nyomatékosan arra hívta fel a figyelmüket: mindenképpen szükséges tanulni. Akár ha felsőfokú tanintézménybe jelentkeznek, akár ha munkába állnak. Azt tanácsolta: ne habozzanak, ha az élet úgy hozza, hogy más szakmát kell elsajátítani, hiszen lényeges a megújulás, a rendszeres továbbképzés. Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója közölte: a szervezetükhöz tartozó 11 somogyi középiskolában több mint 700-an érettségiztek az idén.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 3) :