Nimród Vadászérmet vehetett át oktatónk

Nimród Vadászérmet vehetett át oktatónk

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2021-szeptember-20 |

2021. szeptember 18-án a Vadászok éjszakája rendezvény keretében szakmai kitüntetéseket adtak át Kaposváron, felavatták a megye ifjú vadászait, illetve Somogyország Vadászati Kincsei címmel kiállítás nyílt az Anker-házban.

Lakatos Éva, a Kaposvári SZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdész tagozatának oktatója rangos elismerésben részesült, Nimród Vadászéremmel jutalmazták több évtizedes szakmai munkáját.

A díjátadón elhangzott méltatás szerint: „Lakatos Éva erdész családba született. Doromláson, a Duna parti vadászházban töltött gyermekkora egyértelműen meghatározta számára az utat: a természet, az erdő és a vad szeretetét és tiszteletét. Bár először agrármérnökként végzett Gödöllőn, szíve és érdeklődése a vadgazdálkodás és a vadászat felé terelte, ezért vadgazda mérnöki diplomát is szerzett.

1987-ben Barcson a Dráva Völgye Középiskolában az erdészképzés mellett a vadász-vadtenyésztő képzés is elindult. Az iskola világa, az oktatás és nevelés feladata ekkor új kihívásokat, többlet feladatot hozott a számára. Fáradhatatlanul és kiemelkedő szakmai elkötelezettséggel dolgozott a vadászati oktatás feltételeinek kialakításáért, ebben az időszakban létesült Középrigócon a vadbiológia labor, vadaskert épült, fejlődött a lőtér, kutyakenelek sora készült el a területen a közreműködésével.

Lakatos Éva született pedagógus és annál sokkal több is egyben. Oktató a szó legnemesebb értelmében. Diákjaihoz pillanatok alatt megtalálja az utat, nemcsak a szakmai tudást adja át, hanem emberré is nevel, való életre igazít. Akkor is tanít bennünket, ha mi ezt észre sem vesszük. Kiváló érzékkel kezeli a problémás fiatalokat, pótanyjukként viselkedik, és aggodalommal teli drukktól csillog a szeme, amikor a diákok a nagy megmérettetéshez érkeznek, ahogy párás szemmel fordul el a bizonyítványosztás után, mert tudja, hogy valami ismét véget ért.

Ahol valami véget ér, ott valami el is kezdődik. Vadgazdálkodási szakemberek generációi nőttek ki a kezei alatt és jutottak többen szakmai csúcsokra, amit kellő szerénységgel, de belül büszkén konstatál, ahogy az egy igazi TANÁR-hoz illik.
Tevékenysége messze túlmutat az iskolai kereteken. Szinte nincs olyan vadászathoz kapcsolódó program a Dél-Dunántúlon, ami az ő keze munkáját, széleskörű szakmai látásmódját ne viselné. Sokszor csodálhatta meg a vad életét bemutató diorámáit, trófeaválogatásait a szakmai és a laikus közönség egyaránt, a Középrigócon megrendezett vadásznapok egyik fő mozgatórugója. A nagy műgonddal és a téma iránti tisztelettel előkészített munkáival olyan értéket teremtett, mely mindannyiunk számára követendő példa kell, hogy legyen.

Lakatos Évát a Nimród Érdemérem kitüntetésre munkáltatója, valamint a megyei Vadászszövetség és Vadászkamara, az Országos Magyar Vadászati Védegylet támogatása mellett terjesztette fel szakmai munkájának, oktatói tevékenységének elismeréseképpen.”

A Kaposvári Szakképzési Centrum vezetősége és valamennyi dolgozója nevében szívből gratulálunk a kitüntetéséhez, illetve további sok sikert és jó egészséget kívánunk!



Sonline | Ifjú vadászokat is avattak a vadászok éjszakájánk




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 6) :