A Dráva Völgye is kiállított a Vadászati Világkiállításon

A Dráva Völgye is kiállított a Vadászati Világkiállításon

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2021-október-09 |

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérésének eleget téve a Kaposvári SZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium is bemutatkozott az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon.

Kedd délelőtt a Hungexpo "A" pavilonja az ITM workshopjának adott otthont - melynek fókuszába az erdészképzés, a vadászat, a halászat és a természetvédelem kérdéseit álltak. A programot Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. Előadásában bemutatta az új szakképzési rendszert– rávilágítva annak előnyeire, rugalmasságára és a rendszer által biztosított átjárhatóságra. Továbbá szó esett a szakképzési munkaszerződésekről és az elérhető ösztöndíj lehetőségekről is.

A workshop folytatásában az alábbi témákban következtek előadások: „A középfokú vadászati oktatás fejlődése Magyarországon különös tekintettel az élőhelyfejlesztésre”, „Egy elsősorban oktatási célokat szolgáló vadgazdálkodási egység működése”, „Természetvédelem, halászat, vadászat – a vízgazdálkodás oldaláról megközelítve”, „A magyarországi duális erdészképzés rendszerének jövőbeni víziói, eredmények, kihívások”.

Iskolánk mindeközben a "C" pavilonban fogadta programsorozatra ellátogató iskolás csoportokat, illetve minden további kedves látogatót. Az intézmény standjánál megismerkedhettek a Barcson elérhető Erdésztechnikus képzéssel és a bátrabbak a helyszínen kipróbálhattak egy akkumulátoros láncfűrészt - természetesen a megfelelő védőfelszerelések használata mellett.

A megnyitót követően standunkat megtekintette Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, illetve dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke is.
A két nap alatt számos érdeklődő látogatott el a kiállítóhelyünkre, köztük a Fishing & Hunting forgatócsoportja is.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 10) :