Megújult a Közgaz

Megújult a Közgaz

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2021-október-15 |

A Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum infrastrukturális beruházásainak ünnepélyes átadására került sor 2021. október 15-én.

Az intézményben az elmúlt években közel 170 millió forint értékben történtek felújítások. Már a pandémiát megelőző időszakban megkezdődött a több lépcsős beruházás, de a világjárvány ideje alatt is folyamatosan zajlottak a munkálatok.

Az elkészült fejlesztések átadó ünnepségén köszöntőt mondott Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, aki beszédében bejelentette, hogy a város 2,1 milliárd forintos keretösszegből (TOP-6.5.1-19 számú pályázat részeként) tervezi modernizálni a Kaposvári Szakképzési Centrum 3 intézményét.

Ezt követően köszöntötte az egybegyűlteket Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője, illetve Csiba Ágota a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja és Keczeli László a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum igazgatója. A Közgazos diákok műsoraival színesített program végén a meghívott vendégek a kivitelező cégek képviselőivel karöltve tekintették meg a felújított épületszárnyakat és tantermeket.

Az intézmény „B” épülete teljesen megújult, a homlokzatát hőszigetelték, nyílászáróit kicserélték, illetve a villamoshálózatát korszerűsítették - a lámpatestekkel együtt. Az összes tanterem és folyosó padlózata új burkolatot kapott és a falainak festése is megtörtént.

Az „A” épület utcafronti részén a fém, illetve fa nyílászárók helyett korszerű, energiatakarékos műanyag nyílászárók kerültek beépítésre. Az épületszárny legtöbb tantermében a padlózat megújult, részben a meglévő parketta csiszolásával vagy műanyagra történő cseréjével.
Továbbá az osztálytermek esztétikus megjelenéséhez nagyban hozzájárult az intézmény létrejötte óta meglévő függönyök cseréje is.

Centrumunk minden évben új bútorok - tanulói asztalok és székek - és informatikai eszközök kerültek beszerzésre. A pandémia időszakában is folytattuk a megkezdett munkát, csak az eszközökre több, mint 20 millió Ft-ot költöttünk. Most már elmondhatjuk, hogy minden tanteremben új tanulói asztalok és székek állnak a diákok rendelkezésére.


Legutóbbi bejegyzések

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...

Vásárolj okosan! projektverseny az Eörvösben

Vásárolj okosan! projektv...

Meghosszabbított határidő az Apáczai ösztöndíjprogram pályázatán

Meghosszabbított határidő...

Szakmák a piacon - piacképes szakmák

Szakmák a piacon - piacké...

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás...

A Széchenyi István Egyetem látogatott hozzánk

A Széchenyi István Egyete...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (4 + 1) :