Energetikai beruházások a Gépészben!

Energetikai beruházások a Gépészben!

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2021-december-01 |

Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között kerültek bemutatásra és átadásra a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban lezajlott legújabb energetikai beruházások.

A Kaposvári Szakképzési Centrum 2015. évi megalakulásakor, a kinevezett vezetés részéről fontos célként került meghatározásra egy modern, XXI. századi oktatási infrastruktúra kialakítása.
Az intézményi épületek fejlesztésére kidolgozott terv alappillére az energiamegtakarítás, melynek érdekében Centrumunk elkezdte - egyrészt önerőből, másrészt pályázati források bevonásával - az épületek energetikai korszerűsítését.
Mára a Kaposvári Szakképzési Centrum üzemeltetésében lévő épületek jelentős része korszerű energiatakarékos nyílászárókkal, külső homlokzati hőszigeteléssel, napelem rendszerekkel rendelkezik - ezzel komfortosabbá téve az intézményekben tanuló diákok, és az ott dolgozók környezetét.
Ennek az útnak az egyik állomása, jelen átadásra kerülő energetikai fejlesztési beruházás is.

A Kaposvári Szakképzési Centrum legnagyobb intézménye a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium. Az Intézmény energetikai korszerűsítése a Damjanich u. 17. sz. alatti kollégium épülettel vette kezdetét, majd folytatódott mind a két telephelyen (Pázmány P. u. és Virág u.) fotovoltaikus rendszerek telepítésével. Jelen lépéssel pedig a Tanműhely és a Sportcsarnok energetikai korszerűsítése történt meg.

A projekt teljes pénzügyi költsége közel 120 millió Ft volt - mely összeg a Kaposvári Szakképzési Centrum saját költségvetéséből és a Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatási programjából került finanszírozásra.
A beruházásban megvalósult többek közt 140 db 3 rétegű üveggel ellátott nyílászáró beépítése, 90 m2 UV álló polikarbonát elhelyezése, 965 m2 150 mm-es EPS hőszigetelés és 245 m2 150 mm-es XPS hőszigetelés rendszerben történő elhelyezése.

Az elért energiamegtakarításból a Kaposvári Szakképzési Centrum az Intézmény szakmai eszköz -, IT eszköz - fejlesztését kívánja nagyobb ütemben biztosítani. Az intézmény „megfiatalítása” ezáltal nem zárul le, folyamatban van a Pázmány u.-i épület és a Virág u.-i épület energetikai korszerűsítésének előkészítése, melyek várhatóan 2022-ben indulnak el.

A fent említett fejlesztésekkel is arra törekszünk, hogy a jövő generációinak modern, fenntartható, környezet- és klíma barát környezet biztosítson Centrumunk.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (8 + 5) :