Együttműködés született a vízügyi képzés támogatása érdekében

Együttműködés született a vízügyi képzés támogatása érdekében

Együttműködések | KSZC.HU | 2021-december-08 |

2021. december 7-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara és a Kaposvári Szakképzési Centrum együttműködési megállapodást kötött. Az ünnepélyes aláírásra a bajai felsőoktatási intézmény nyílt napján került sor.

A Kaposvári Szakképzési Centrum legújabb képzéseinek egyike a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskolában elindult vízügyi technikusi képzés. A múlt hónapban dr. Bíró Tibor dékán úr ellátogatott iskolánkba, ahol előadásán keresztül a Vízügyi technikus tanulók megismerkedhettek a szakma érdekességeivel és az NKE nyújtotta továbbtanulási lehetőségekkel. Ekkor elkezdődtek a tervezett együttműködéssel kapcsolatos első egyeztetések. Ennek a közös útnak a következő lépcsőfokához érkezett el a két intézmény a tegnapi nappal.

A gyümölcsöző és hosszú távú közös munka érdekében a most aláírt együttműködési megállapodás olyan jövőbeni terveket is magában foglal, mint a pályaorientációs tevékenységek összehangolása. A vízgazdálkodással kapcsolatos középfokú és felsőfokú képzések népszerűsítése érdekében az intézmények részt vesznek egymás szakmai programjain, rendezvényein – így a jelen nyílt napra is ellátogattak Vízügyi technikus tanulóink is. Mindezek mellett, a Technikumban tanuló diákok tanszék-, labor- és szaktantárgyi óralátogatásokon vehetnek részt, illetve több napos közös szakmai gyakorlatok szervezésére is lehetőség nyílik.

Fontos feladat a közös tananyagfejlesztés, ezzel is segítve a felsőoktatási irányba orientálódó technikumi diákokat. A Kaposvári SZC jövőbeni tervei közt szerepel az okleveles technikusi képzés elindítása, melynek érdekében nélkülözhetetlen a képzési tematika és a tananyagok sikeres összehangolása.

A fentiekben foglalt közös célok érdekében szoros együttműködés vette kezdetét. Az aláírást megelőzően a dr. Bíró Tibor dékán, illetve Weimann Gáborné főigazgató és Csiba Ágota kancellár is örömét fejezte ki az együttműködés létrejötte miatt, illetve szóban is megerősítésre kerültek a jövőbeni feladatok és célok – mellyel biztosítani tudjuk a vízügyi szakemberek új generációjának sikeres képzését.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (8 + 4) :