„KALANDOZÁS DÉLVIDÉKEN ÉS DUNÁNTÚLON”

„KALANDOZÁS DÉLVIDÉKEN ÉS DUNÁNTÚLON”

Pályázataink | KSZC.HU | 2017-szeptember-04 10:27:59 |

HATÁRTALANUL! PROGRAM A GÉPÉSZBEN 2017. MÁJUS – JÚNIUS

Iskolánk idén negyedszer pályázott sikeresen az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! program „Együttműködés szakképző iskolák között” című kiírására, melynek során 1.769.000,- Ft támogatáshoz jutottunk. A projekt célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, szakmai és személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése két kirándulás során.

Idén az Eötvös – hasonlóan a 2015-ös projekthez - a szerbiai, magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközponttal kötött együttműködést.

Elsőként, 2017. május 8 –11. között a kaposvári iskola 10/C –s tanulókból álló csoportja látogatott Délvidékre. A program során Zomborban, Topolyán, Újvidéken, Karlócán, Szabadkán és Zentán tartottunk városnézést. Ezenkívül Zalánkeménnél, a Duna-Tisza torkolatánál hajókáztunk, illetve koszorúztunk az aracsi pusztatemplomnál és Kosztolányi Dezső szabadkai szülőházánál. A partneriskolában műhelybemutatón és sportprogramon vettünk részt.

A második kirándulásra június 6 – 9. között került sor. Az iskolai tanműhelyek és a Térségi Integrált Szakképző Központ bemutatása mellett alapos városnézést tartottunk Kaposváron, elutaztunk Fonyódra és Taszárra, ahol a Hely- és Repüléstörténeti Kiállítást tekintettük meg.

Diákjaink számára meghatározó volt a délvidéki történelmi, vallási és kulturális emlékek felkeresése Zombortól Aracsig, vendégeink pedig alaposan megismerkedtek Kaposvárral és a Balatonnal. A két csoport összehasonlította a két iskolát, a képzéseket és a lehetőségeket. A jövőben lehetőség szerint szeretnénk folytatni az együttműködést.



Bővebben:

Gépészkönyvtár

Lévai Tamás
Határtalanul! projekt vezető
Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (4 + 2) :