Fókuszban a nyelvoktatás!

Fókuszban a nyelvoktatás!

Pályázataink | KSZC.HU | 2022-február-17 |

A GINOP-6.1.3-17-2018-00016 számú nyertes pályázatunk alapvető célja a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben folyó nyelvoktatás színvonalának fejlesztése – mely 7 iskolánkban összesen 930 fő (16 és 65 év közötti) tanuló bevonásával valósul meg.

A pályázatban foglaltak lebonyolítása 2019. szeptemberében vette kezdetét és napjainkban is sikeresen zajlik – várhatóan 2022. június 30-ig. A projektre megítélt támogatás összege köze 150 millió Ft, melyből 2021. december 31-ig több, mint 93 millió Ft előleg került felhasználásra.

A projekt keretében elsajátított nyelvi ismeretek biztos alapként szolgálhatnak diákjaink számára a tanulmányaik folytatásához. A képzésekbe - a nappali oktatásban résztvevő diákokon túl - bevonásra kerülnek a felnőttoktatás résztvevői is, akik a GINOP-6.1.3-17 számú felhívás elsődleges, közvetlen célcsoportját jelentik.

A tevékenység keretében három nyelven (angol, német, francia) és 4 különböző szinten (A1, A2, B1, B2) folynak a képzések. A tanfolyamok átlagosan 10 fős csoportokban kerülnek lebonyolításra, összesen 93 csoport létrejöttével. Az oktatás természetesen engedélyezett programok alapján zajlik, illetve a szükséges tankönyvek és eszközök is biztosítottak a tanulók részére, hiszen a nyelvi képzés infrastruktúra fejlesztésére 22 millió Ft-ot fordítunk. Továbbá angol és német nyelvből kidolgozásra került egy online tudásanyag is, amihez a tanulók számára biztosított a hozzáférés.

2021. december 31-ig 78 tanfolyam került lebonyolításra, így a tavaszi félévben még 15 tanfolyam vár megvalósításra.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 3) :