Szlovákiai templom felújítását végezték a kaposvári diákok

Szlovákiai templom felújítását végezték a kaposvári diákok

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2017-augusztus-14 11:04:24 |

"Szlovákiai templom felújítását végezték a kaposvári diákok" címmel közölt cikket a Sonline.hu weboldal a Lamping diákjairól. A cikket változtatás nélkül közöljük: A szlovákiai alsóbodoki templom felújításában vettek részt a kaposvári Lamping József szakközépiskola tanulói és szakoktatói: a nyáron egy-egy hetet segítettek.

A tanintézmény két munkatársa, Hideg Zsigmond és Árvai József valamint a diákok, Gazdag Richárd, Kovács Márk és Lakatos Péter dolgozott egy-egy hétig. Bőven adott munkát az alapozó és a díszítőfestés, s a pillérek felújítása is. Pontos menetrend szerint haladt a csapat, és sikerült határidőre végezniük.

– Az egyik freskókészítő barátom szólt nemrégiben, hogy elkel a segítség az alsóbodoki templom felújításánál – mondta Hideg Zsigmond, az építőipari szakközépiskola szakoktatója. – Örömmel mentünk, s azt különösen fontosnak tartom, hogy a nyári gyakorlatuk letöltése után is vállalták diákjaink a feladatot.

A munkához kapcsolódva szerdán még négy napra visszautazik a csapat: a kegytárgyakat állítanak majd ki az alsóbodoki múzeumban, melynek a külső-belső festésébe is bekapcsolódnak a kaposváriak. Agócs Atilla igazgató azt mondta: nagy gondot fordítanak a diákok elméleti és gyakorlati felkészítésére, s az oktató-nevelő munka fontos eleme a szakmai, baráti kapcsolatok ápolása, építése. Mely immár a határokon is átível, s tudatosan arra törekednek, hogy a kaposvári fiatalok minél sokrétűbb tudásra tegyenek szert.

– Elégedettséggel tölt el, hogy diákjaink a felvidéki Alsóbodokon is helytálltak – mondta Agócs Attila. – A felújítás után szeptember közepén megemlékezést szerveznek, melyre mi is meghívást kaptunk – tette hozzá.



sonline.hu




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 6) :