Újabb mérföldkő a KSZC Rudnay Szakképző Iskola és Kollégium életében

Újabb mérföldkő a KSZC Rudnay Szakképző Iskola és Kollégium életében

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2022-március-09 |

2022. március 8-án ünnepélyes keretek között átadták a Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium infrastrukturális beruházásait és új mezőgazdasági gépeit.

A rendezvény vendége volt Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és a Schmidt Jenő polgármester - akik az ünnepi köszöntőik során méltatták az eddig elért eredményeket. Csiba Ágota kancellár és Szentesiné Kiss Katalin igazgató részletesen bemutatta a lezajlott beruházást, mely az alábbiak szerint alakult.

Az iskola épületén összesen 800 m2 tetőhéjazat cseréje történt meg – több mint 23 millió Ft értékben.
A beruházás 2021. augusztusában vette kezdetét és november közepére fejeződtek be a munkálatok.

Az évek óta töretlenül zajló eszközbeszerzések a 2021-es évben is folytatódtak, melynek köszönhetően az Intézmény géppark állománya újabb járművekkel és korszerű eszközökkel gazdagodott.
Beszerzésre került egy Kaiwei 930-as típusú törzscsuklós rakodógép, mely kiválóan alkalmazható szállítmányozási és raktározási munkák során. A 3-5 tonna szállítási kapacitás mellett olyan műveleteket is el tud végezni, mint a tolás, szintezés, cölöpözés, emelés és húzás.
Megérkezett továbbá egy Monosem szemenkénti vetőgép is. A 6 soros pneumatikus gép kukorica és napraforgó vetésére alkalmazható. Az NG Plus 4-es vetőkocsit a korábbi típusokhoz képest kiegészítették egy lengéscsillapítóval, így a vetési mélység és pontosság nagyobb sebesség mellett is optimális marad. A vetőgép ISOBUS rendszerrel rendelkezik, igy minden beállítás a monitoron keresztül elektromosan állítható.
Harmadik beszerzett gépünk egy HORSH Joker vontatott rövidtárcsa. A zöldítést, a tarlóhántást, a magágy-készítést és a nagy tarlóval vágott növények szármaradvány-bedolgozását is kitűnő minőségben tudja elvégezni.

Az 51 millió Ft-ot meghaladó értékben vásárolt gépek az iskolához tartozó közel 200 ha földterület művelésében vesznek majd részt, illetve az oktatásban a mezőgazdasági gépész tanulóink is találkozhatnak majd ezekkel.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (1 + 0) :