Speciális nyomtatót és robotgépet kapnak a diákok

Speciális nyomtatót és robotgépet kapnak a diákok

Egyéb | KSZC.HU | 2017-augusztus-14 11:07:45 |

"Speciális nyomtatót és robotgépet kapnak a diákok" címmel közölt cikket a Sonline.hu weboldal szakképzési centrumunkról

A cikket változatlan formában közöljük:

Három dimenziós nyomtató, robotgép és számítógépek sokasága: jó iramban halad a fejlesztési program a Kaposvári Szakképzési Centrumnál, ahol az idén eddig közel 740 millió forint értékű karbantartást, felújítást és beruházást hajtottak végre. A következő hónapokban is lendületesen folytatni kívánják a korszerűsítést.

Alighogy elkezdődött a tanév, a Kaposvári Szakképzési Centrumnál új tervek összeállítását kezdték el. – Olyan környezetet akarunk fenntartani a tanintézményeinkben, ahol nívós felszerelések segítik a tanulást, s diákjaink otthonosan érzik magukat – hangsúlyozta Csiba Ágota, a KSZC főigazgatója. – Elkötelezettek vagyunk a szakmai megújulás és az eszközpark általános modernizálása mellett.

Tervek szerint zajlik a kaposvári Eötvös és a tabi Rudnay kollégium felújítása: a korszerűsítésére közel 200 millió forintot fordítanak. A nyílászárók cseréje mellett az épületek hőszigeteléséről is gondoskodik a kivitelező. Tabon októberben, a megyeszékhelyen decemberben lesz az átadási ünnepség. Eközben nyolc másik iskolában – többek közt a kaposvári építőipariban, a közgazdaságiban, illetve a barcsi és a nagyatádi tanintézményekben – napelemet szerelnek fel, a májusig zajló 130 millió forintos fejlesztés révén évente több tízmillió forintot takaríthatnak meg. Csiba Ágota rámutatott: a fenntartó segítségével és pályázati forrásból gyarapítani kívánják a számítástechnikai eszközparkot. Az utóbbi időszak kiemelkedő beszerzésén már túl vannak: a közel 500 számítógépen kívül projektorokat, s a hatékony oktatást segítő eszközöket helyeztek üzembe, 2018-ban újabbak beszerzését tervezik. – Gondosan elemezzük, hogy mi szolgálja leginkább a diákjaink javát – folytatta. – Szerintem döntő jelentősége van, hogy a modernizálás kivétel nélkül valamennyi szakterületet érinti, a jövőben is ez a szándék vezérel minket. Így sikerült a többi közt 3D-s nyomtatót beszerezni a nagyatádi iskolába, az anyagvizsgálathoz spektrométert kaptak a gépészes tanulók, míg a vendéglátósok modern robotgépet vehettek birtokba.

Kettős figyelem: fiatalokat és felnőtteket is oktatnak

– A két kilenc személyes kisbuszon kívül egy platós teherautót valamint egy 18 utas szállítására alkalmas buszt is megrendelt a KSZC – tudtuk meg Csiba Ágotától. – A járművek egy része már megérkezett, a többi gyártása még folyamatban van. A környezet felfrissítésére, szebbé tételére is gondoltunk: az Eötvös kollégium környékét például térkövezik, s több intézménybe új iskolabútort vásároltunk. Azt gondolom, hogy jó iramban halad a korszerűsítés, mely ennyi iskola esetében megállás nélkül munkát ad.

A KSZC kötelékébe 11 középiskola tartozik, melynek hatezernél is többi diákja van. A főigazgató aláhúzta: a fiatalok képzésén kívül nagy hangsúlyt fektetnek a felnőttoktatásra is. Szeptember 15-ig jár le a jelentkezési határidő, s olyan szakmákban, mint például a gépi forgácsoló, tehergépkocsivezető, szociális gondozó, ápoló és festő is képesítést szerezhetnek a jelentkezők.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 1) :