Átadták a megújult Nagyatádi Szakképző Iskolát

Átadták a megújult Nagyatádi Szakképző Iskolát

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2022-március-24 |

A Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola energetikai korszerűsítésének keretében az elmúlt években több mint 110 millió forint értékben történtek átfogó fejlesztések, melyek 2022 március 23-án kerültek átadásra.

Az intézmény észak-déli szárnya az 1970-es években, a kelet-nyugati épületrész az 1980-as években épült. A nyílászárók fémből és fából készültek az akkori építési technológiákkal, melyek mára elavultak. Cseréjük szükségessé vált a mai szabványoknak megfelelő korszerű műanyag nyílászárókra. A beruházásra 2019-ban került sor – a bő három hónapos munkálatok során összesen 219 db nyílászáró újult meg 43 millió forint értékben.

Az energetikai korszerűsítés következő mérföldköveként 2021-ben az intézmény homlokzati hőszigetelése is megtörtént. Az épület energetikailag már nem tudta ellátni az előírások szerint megfogalmazott követelményeket, így 2021 októbere és decembere közt együttesen 1750 m2 került szigetelésre, melynek költsége meghaladta a 67 millió forintot.

Az átadó ünnepiség során Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja bemutatta az elmúlt években elért eredményeket és az elkészült fejlesztéseket, majd Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Ormai István polgármester köszöntötte a vendégeket. Döméné Lajos Katalin igazgató ünnepi beszédét követően sor került a szalagceremóniára is, így a megújult épületet hivatalosan is birtokba vehették az intézmény diákjai és dolgozói.

Az iskolaépület korszerűsítése komoly jelentőséggel bír mind a Centrumunk, mind az iskola, továbbá Nagyatád város életében.



Atádhír | Átadták a nagyatádi szakképző iskola felújított épületét

Sonline | Nagyatád is szebb lett a megújult szakképző iskolával




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 8) :