A Digitális témahéten történt..

A Digitális témahéten történt..

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2022-április-08 |

A Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikuma a „Digitális témahét” rendezvényeihez kapcsolódóan gimnazista diákok részére tartott interaktív programokat 2022. április 4-én, hétfőn.

A rendezvényre kitelepült a Mosolygyár Egyesület, akik lehetővé tették, hogy a diákok a legmodernebb VR készülékek segítségével belépjenek a virtuális valóságba -, hogy távoli tájakra repüljenek, vagy éppen egy virtuális hullámvasútra ülve szerezzenek élményeket.
Természetesen ez alkalommal sem maradhatott el a közkedvelt LEGO robotok bemutatója sem.
Az érdeklődők továbbá információkat kaphattak az érettségi utáni két éves informatika képzésről is, valamint az ősszel induló Informatikai Ágazati Képzőközpont lehetőségeiről.

Másnap, április 5-én a Precognox Informatikai Kft. „Na mi a pálya fiatalok?” címmel tartott konferenciát a szoftverfejlesztői szakmáról. A szoftverfejlesztői szakma amellett, hogy egy dinamikusan fejlődő terület komoly karrierutat kínál a fiatalok számára.

Mivel foglalkozik egy szoftverfejlesztő? Milyen adottságra van szükség ahhoz, hogy valaki sikeressé váljon a szakmában? Milyen képzési opciók közül választhatnak a már sikeresen leérettségizett diákok, akik ezen a pályán képzelik el a jövőjüket? - Az érdeklődők többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak Jóföldi Endre, a Precognox Informatikai Kft. tulajdonosának előadásán.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 4) :