Informatikai versenyen jeleskedett az Ady csapata!

Informatikai versenyen jeleskedett az Ady csapata!

Versenyek | KSZC.HU | 2022-április-13 |

A Szegedi Tudományegyetem Innovatív Informatika Versenyén 3. helyezést ért el a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium csapata, az M5.

A csapat tagjai Horváth Balázs Milán 12.H (6 évfolyamos gimnázium), Márkus Marcell Dávid 12.A (4 évfolyamos gimnázium), valamint Szécsényi Máté 11.D (informatikai rendszer-üzemeltető technikum) osztályos tanulóink, felkészítő tanáruk Mészáros Róbert.

A verseny műszaki informatika szekciójába olyan pályamunkákat vártak, melyeknél a programozás mellett a diákoknak meg is kell építeniük egy eszközt. Az m5 csapat a masKey nevű robottal szállt versenybe, és bejutott a döntőbe a 10 legjobb csapat közé.

A masKey egy arc és maszkfelismerő robot, mely a maszkviselési szabályok betartását hivatott garantálni. A robot önállóan közlekedik az intézmény folyosóin, és figyelmezteti a maszkot nem hordó személyeket. Amennyiben a figyelmeztetés hatására az illető felhúzza a maszkot, masKey megdicséri.

A végzős gimnazisták műszaki iskolák, budapesti intézmények tanulói közt is helytálltak, a műszaki informatika kategóriában 3. helyezést értek el. A csapattagok és a felkészítő tanár MediaMarkt utalványt, illetve jelképes ajándékokat vehettek át, az intézmény pedig 2 db Arduino Uno haladó készlettel, és 2 db Arduino 37 darabos érzékelő készlettel gazdagodott.

Gratulálunk!






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 6) :