Sikeresen lezajlott az Európai Szakképzési Hét

Sikeresen lezajlott az Európai Szakképzési Hét

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2022-május-25 |

Az Európai Bizottság által életre hívott rendezvényt a 2016-as esztendő óta rendezik meg az Európai Unió tagállamaiban. A program célja, hogy megismertesse a pályaválasztás előtt álló tanulókkal a szakképzés lehetőségeit, és vonzóbbá tegye számukra a szakmákat. A program az idei évben május 16. és 20. között került megrendezésre. A rendezvényen természetesen iskoláink is képviselttették magukat, és számos érdekfeszítő programmal várták a szakképzés iránt érdeklődő fiatalokat.

A Lampingba látogatók megtekinthették a Somogy Megyei Építész Kamara vándorkiállítását, valamint a Mapei és a Wienerberger építőipari vállalatok szakembereinek köszönhetően megismerkedhettek az építőiparban alkalmazott legújabb eljárásokkal. Az Eötvös szintén számos programmal várta az érdeklődőket. A résztvevők játékos vetélkedőkön keresztül ismerhették meg az iskolában oktatott szakmákat, megtekinthették az iskola tanműhelyét, és a VR eszközöknek köszönhetően a virtuális világába is bepillantást nyerhettek. A Széchenyiben és a Jálicsban kóstolással egybekötött interaktív szakmabemutatón, a Noszlopyban kvízjátékon, míg a Rudnayban lövészversenyen vehettek részt az érdeklődők. A Bikszben szakképzési kérdezz-felelek, a nagyatádi Adyban pedig kerékpártúra várta az általános iskolás korosztályt. A Nasziban Stoff Csaba utazó chef és Gaál Zsuzsanna cukrász kápráztatta el tudásával a vendégeket, a Dráva Völgyében pedig a Somogy Megyei Vadásznapra való felkészülés jegyében telt a hét.
Az Európai Szakképzési Hét programjaira kilátogató fiatalokat azontúl, hogy megismerkedhettek a szakképzést folytató intézményekkel és azok képzési palettájával, értékes élményekkel is gazdagodhattak.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 6) :