Utazások, kalandok, élmények

Utazások, kalandok, élmények

Pályázataink | KSZC.HU | 2022-június-21 |

A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben januártól-júniusig számtalan sikeres pályázati projekt valósult meg, melynek során tanulóink kirándulásokon, programokon rengeteg élménnyel, új ismerősökkel, nemzetközi kapcsolatokkal gazdagodtak.
1. Erasmus +
Az Erasmus + Gyógynövények titkai című projekt „Közös jövőnk” programban török, görög, francia és román diákokkal közösen vehettek részt izgalmas programokon a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tanulói.
- Szicíliában: Caltanissettába, Palermóba, Mussomelibe utaztak. Látogatást tettek egy biofarmon, 10 különböző olasz gyógy- és fűszernövénnyel és felhasználásukkal ismerkedtek a mindennapi életben.
- Franciaországban: Quiemperlében a helyi moszatfarmon a biofeldolgozás módszereivel, majd Bretagne kulturális és halászati múltjával ismerkedtek meg; vitorlák újrahasznosításával készült táskák és ruhák gyártásának folyamatába tekinthettek be; környezetbarát tisztítószereket és környezetvédelmi molinókat készítettek, környezetvédelmi előadásokat hallgattak; szörfözni tanultak egy helyi szörfiskolában.
- Törökországban: Tarsusban tíz helyi gyógynövénnyel, és az olívaolaj előállításának folyamatával ismerkedtek; Adanában fűszerbazárban jártak; Kizkalesiben a lelkes csapat beúszott a tengerben található várromhoz; Isztambulban megtekintették a leghíresebb nevezetességeket; áthajóztak a Boszporuszon az ázsiai oldalra; ellátogattak a Nagybazárba és a Fűszerbazárba is.

Az Erasmus+ mobilitási program keretében KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola tanulói utaztak Hollandiába, Tillburgba. Ellátogattak az Eftelingi kalandparkba és Amszterdamba. Holland ételeket készítettek.

2. Határtalanul Erdélyben programban a tanulók bebarangolták Erdély legszebb tájait, felkeresték történelmi nevezetességeit.
- a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium több osztályból válogatott tanulókkal az érettségi szünetben utazott Erdélybe. Az 5 napos kirándulás során látogatást tettek Nagyváradon, Kolozsváron, Tordán, Marosvásárhelyen, Korondon, Segesváron, Nagyszalontán, Szovátán, Szejkefürdőn, Farkaslakán, Székelykeresztúron és Körösfőn. Emellett megcsodálhatták a különleges természeti csodákat is (Tordai sóbánya, Tordai-hasadék, Torockó, Medve-tó). A partneriskola csoportja októberben járt Kaposváron.
- a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium 2 csoportban, nyolcvanegy tanulóval látogatott Erdélybe. Jártak a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeumban, a Nagyváradi Püspökségen, Kolozsváron, Tordán, Segesváron, a Gyilkos-tónál, a Békás-szorosnál, a Szent Anna tónál, Gyulafehérváron és Vajdahunyad várában. Az erdélyi diákokat tavasszal látták vendégül hazánkban.
- a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnáziumból egy csapat tanuló vehetett részt az 5 napos erdélyi utazáson, melynek során megtekintették Nagyszalonta, Nagyvárad, Torockó, Csíksomlyó, Gyilkos tó, Békás-szoros, Déva, Nagyszeben nevezetességeit. Az erdélyi iskola diákjai és tanárai május végén érkeztek látogatásra.
- a KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola tanulói Csíkszereda és környéke látványosságait tekintették meg.

A Határtalanul program keretében Szerbiába utaztak, Szabadkán tettek látogatást a KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola tanulói.

A Határtalanul programmal Szlovéniában, Lendván emlékeztek meg a Nemzeti összetartozás napjáról KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium tanulói.

3. A Széchenyi István Alapítvány „Tanulj nyelveket!” pályázat támogatásának köszönhetően Szlovéniában, a Plitvicei tavaknál horvát tanulókkal közös kiránduláson vehettek részt KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola tanulói.

4. Lengyelországba, 3 napos tanulmányi kirándulás céljából utaztak a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tanulói. Auschwitzban, Birkenauban, Krakkóban, Zakopaneban, a legrégebbi lengyel sóbányában, Bochnia-ban tettek látogatást.

5. Az Erzsébet Táborban, Zánkán a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tanulói élvezhették a nagyszerű időt és a Balatont.

6. A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tanulói látogattak el az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kötődő emlékhelyekhez.

7. A Lázár Ervin Program keretében Budapesten, az Abigél című színházi előadást nézhették meg a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tanulói.

A következő tanévben az Interreg projekt keretében valósít meg programokat a KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola a Virovitica Szakképző Iskolával közösen, melynek során képzések, szakmai találkozók, alkotóműhelyek megrendezésére kerül majd sor.


Legutóbbi bejegyzések

Maker’s Red Box tábor a DKA-ban

Maker’s Red Box tábor a D...

Hivatásos vadászok országos szakmai versenyét rendezték Barcs – Középrigócon

Hivatásos vadászok ország...

Pótfelvételi a MATE Kaposvári Campusának képzésein

Pótfelvételi a MATE Kapos...

Tervezd a jövőd velünk!

Tervezd a jövőd velünk!...

Továbbtanulási lehetőségek a szakképzésben érettségi után

Továbbtanulási lehetősége...

Szakma Sztár Fesztivál 2022 – Parlamenti ünnepség

Szakma Sztár Fesztivál 20...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 6) :