A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesítette Dr. Sütő Évát, a KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatóját

A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesítette Dr. Sütő Évát, a KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatóját

Büszkeségeink | KSZC.HU | 2022-szeptember-27 |

Dr. Sütő Éva, a Kaposvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatója, a bölcsészettudomány területén elért kutatási eredményeiért Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesült 2022. szeptember 12-én.
A Magyar Tudományos Akadémia elnöke elismerését fejezte ki és köszönetet mondott mindazoknak akik magas színvonalú tudományos munkát végeznek, és továbbadják bővülő tudásukat a diákoknak. A Pedagógus Kutatói Pályadíj olyan tudományos munkával pályázható meg, amelynek hozama tényleges előrelépést jelent az adott kérdéskör alaposabb tudományos feltárása terén.
Dr. Sütő Éva az MTA által kiírt pályázatra benyújtott pályamunkájának címe: Motiválatlanok, vagy rosszul motiválunk? Tanulási motiváció vizsgálata a 9–11. évfolyamra járó szakképző iskolások körében.
A kutatás 2019 és 2020 tavaszán zajlott kaposvári, nagyatádi, barcsi, dombóvári, pécsi, siklósi, fonyódi, miskolci, debreceni iskolákban, több, mint 400 diák részvételével (9. és 11.évfolyamos). A vizsgálat bázisa három publikált kérdőív volt: Tanulói célok, Iskolai motiváció, Motivációs stratégiák kérdőív, amelyeket nyílt kérdésekkel egészített ki.
Fő célkitűzés a szakképző iskolába járó diákok tanulási motivációjának vizsgálata volt, mely a tanulók célorientációjára, iskolai motivációjára és a motivációs stratégiáira irányult. Fontos információk érkeztek arról is, hogy milyen változtatást javasolnak a diákok, hogy szívesebben vegyenek részt az iskolai munkában.
Kiemeltük a kutatás néhány gondolatát:
„Legyen bármilyen század, a világ mindig azoknak kedvezett, akik tanulnak, gondolkodnak, erőfeszítést tesznek céljaik elérése érdekében.
A motiválatlan tanuló nem válik jó szakemberré. A munkaerőpiac azonnal alkalmazható, naprakész tudást vár el azoktól, akik a munka világába lépnek. A felnövekvő generáció már nem tanítható meg mindarra a tudásra, amire élete végéig szüksége lehet, ezért az iskolák feladata, hogy a diákok olyan kompetenciákra tegyenek szert tanulmányaik során, amelyek a mindenkori technikai újdonságok, illetve az újonnan megjelenő szakmák elsajátítását lehetővé teszik.”

Szeretettel gratulálunk! További sikeres munkát kívánunk!

Forrás: MTA
MTA






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (2 + 6) :