Sok érdeklődőt vonzott az Eötvös nyílt napja

Sok érdeklődőt vonzott az Eötvös nyílt napja

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2022-október-10 |

Az idei évben 60. születésnapját ünneplő Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium 2022. október 7-én tartotta pályaválasztási nyílt napját, melynek keretében bemutatkoztak az iskolában oktatott szakmák. Az intézmény képzési palettáján 6 ágazatban 12 szakma szerepel, így az érdeklődő 8. osztályos tanulók széles kínálatból választhatnak. A tájékoztatók és kiállítások során a diákok betekintést nyerhettek a gépészeti, a gépjárműves és az elektronikai szakmák rejtelmeibe, megismerkedhettek a rendőrség és a honvédség munkájával is. Sok érdeklődőt vonzottak a robotok, a VR szemüveg és a rendészetis diákok önvédelmi bemutatója is.
Az igazgatói tájékoztatón az érdeklődők számos hasznos információt hallhattak a szakképzés előnyeiről, illetve a felvételi eljárás menetéről is. Az igazgatói tájékoztatót a tantermekben az egyes szakmákra vonatkozó bemutatkozó előadások követték, ahol a 8. osztályos diákok részletes információkat kaptak az adott ágazat jellemzőiről, az ott elsajátítható szakma rejtelmeiről.
A programon az aulában az iskola partnereinek egy része is részt vett, standjaiknál a tanulók arról is tájékozódhattak, mely vállalkozásoknál lesz lehetőségük megvalósítani a szakirányú szakmai oktatásukat, részt venni a duális képzésben.
A nyílt nap során került sor a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara adományának átadására, melynek keretében a specializált gép- és járműgyártás ágazatban 14 darab oktatási modellel bővült az iskola eszközállománya.
A résztvevők a rendezvényt színvonalasnak és hasznosnak értékelték.


Nyílt nap






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (8 + 4) :