Az Eötvös tanulói Milánóban

Az Eötvös tanulói Milánóban

Egyéb | KSZC.HU | 2022-október-17 |

Iskolánk 20 tanulója 2 kísérő tanárral útnak indult szeptember 24-én, hogy két hetes külföldi szakmai gyakorlaton vegyenek részt Milánóban, az Erasmus+ szakmai mobilitási projekt keretében. Az informatikai ágazat 12, míg a rendészet 8 fővel képviseltette magát.
A tanulók két műszakban dolgoztak a Dolphin Gaming informatikai cégnél, illetve a Camping Milano turisztikai létesítményben. Az informatikusok a játék- és weboldalfejlesztés területén tevékenykedtek. A két csoport egymással együttműködve, egységes projektet tehetett le az asztalra.
A rendészeti ágazat leányai biztonságtechnikai feladatokat láttak el szintén két műszakban. Feladataik közé tartozott az objektum határának ellenőrzése, az esetleges különleges események, rongálások dokumentálása és jelentése. Az alkalmanként kellemetlen időjárási körülmények dacára nekik is sikerült helyt állniuk a program alatt.
Mivel a program biztosította számukra a tömegközlekedés ingyenes használatát Milánó csaknem egész területén, munkaidőn kívül kis csoportokban feltérképezhették a város nevezetességeit. Fakultatív programok során kirándultak a Como-i tóhoz, és tettek látogatást az Alfa Romeo múzeumba is.
A tanulók nem csupán a szakterületükön szereztek átfogó, gyakorlati ismereteket. Kiemelt szempont volt a nyelvtudásuk, együttműködési készségeik fejlesztése is, mind a munkahelyeken, mind a szabadidős programok keretei között. A mindennapokban önállóan kellett helyt állniuk, felelősséggel viseltetniük a környezetük iránt és megfelelniük egy ismeretlen világ kihívásainak.
Diákjaink sok hasznos szakmai tapasztalattal, tudással és még több életre szóló élménnyel gazdagodtak az út során.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 9) :