Szakmai úton jártak Görögországban diákjaink

Szakmai úton jártak Görögországban diákjaink

Pályázataink | KSZC.HU | 2022-november-02 |

Az Erasmus Plus pályázat keretében kéthetes szakmai gyakorlaton vettek részt Görögországban közszolgálati technikus, honvéd kadét, villanyszerelő, informatikus, erdész, turisztikai technikus, vállalkozási és ügyviteli ügyintéző képzésben tanuló diákok az Eötvösből, Drávából és Noszlopyból. Az utazás célja elsősorban a szakmai tapasztalatszerzés és az idegen nyelvi tudás fejlesztése volt. A diákok szakmájukhoz kapcsolódóan különböző szakmai programokon vettek részt, de az utazás szabadidős lehetőségeket is biztosított a résztvevők számára.
Az észak-görög területen közszolgálati technikusaink és honvéd kadétjaink a környék biztonsági szolgálataival, a parti őrséggel, a városi rendvédelemmel és magáncéggel is kapcsolatba kerültek. A villanyszerelők többségében cégeknél gyakorolhatták a szakma rejtelmeit, bemutatóval és konkrét gyakorlati feladatokkal is fogadták őket. Az informatikusok projektmunkában vettek részt. A feladatok között szerepelt a weblapkészítés és bővítés, a Python nyelven való programozás, robotika. Az erdészek meglátogattak egy gesztenye- és kivifarmot, az Olümposz Nemzeti Park fogadóközpontját. A turisztikai technikus és a vállalkozási és ügyviteli ügyintéző szakosok bekapcsolódhattak a környék vendéglátóhelyeinek életébe: részt vettek a szállodai munkákban, bejárták a szálláshelyeket.
A szakmai programok mellett kulturális programokkal is színesítették a szervezők a görögországi élményeket. Számos nevezetességet volt alkalmuk a diákoknak megnézni. Elhajóztak Skiathos szigetére. Megnézték Thessalonikit, a Meteorákat, Panteleimonast, Litóchorot, Nei Porit. Diákjaink zenés görög esten vettek részt, görög szirtaki táncot tanulhattak. Jártak fetasajt-gyártó és olívafeldolgozó üzemben is.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (0 + 0) :