A Széchenyi István Egyetem látogatott hozzánk

A Széchenyi István Egyetem látogatott hozzánk

Együttműködések | KSZC.HU | 2023-február-08 |

A Kaposvári Szakképzési Centrum december 7-i látogatását követően, a győri Széchenyi István Egyetem delegációja viszontlátogatásra érkezett intézményünkbe, amelyen a már megkötött együttműködési megállapodás feladatainak megbeszélésen túl megállapodás született arról, hogy milyen további lehetőségek rejlenek a két intézmény kapcsolatában.
A pályaorientációs tevékenységeken túl, olyan közös szakmai tananyagtartalmak kidolgozására készül közösen a két intézmény, amely a kiválasztott ágazatokban/képzésekben lehetővé teszi majd azt, hogy akár okleveles technikus képzés keretében a Kaposvári Szakképzési Centrum tanulói olyan plusz szakmai lehetőségekhez jussanak, amely a győri Széchenyi István Egyetemre történő bekerülésük esetén tanulmányaikba beszámítható, kreditpontokat ér, tanulmányi idejük rövidítésével járhat.
Az együttműködés másik fontos területe lehet látogatások, közös programok szervezése a két intézmény tanulói vonatkozásában, valamint a szakképzésben és a felsőoktatásban oktató kollégák egymáshoz való közelítése, közös szakmai programokon való eszmecseréje, esetleges szakmai továbbképzéseken való részvétel lehetőségének megteremtése.
A rendezvényen Weimann Gáborné főigazgató és Csiba Ágota kancellár bemutatta a Kaposvári Szakképzési Centrum működését, intézményeit, majd meghallgathattuk dr. Kovács Zsolt kancellár úr beszámolóját a győri Széchenyi István Egyetem felépítéséről, lehetőségeiről, működéséről. Külön bemutatásra került az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium: Takács Szilvia igazgató beszélt az itt zajló képzésekről, fejlesztésekről, tervekről.
A program záró részében az intézmény nyertes NTP pályázatának bemutatása következett. Mike Gábor igazgatóhelyettes elmondta, hogy az "E-LEMÉR - Eötvös Légi, Elektronikus Mérésadatgyűjtő" című tehetséggondozó projekt (NTP-TFJ-21-0081) keretében olyan korszerű, méréstechnikai eszköz létrehozása volt a kitűzött cél, amely a következő feladatok ellátására alkalmas:
• a létrehozás során: a digitális kompetenciák elmélyítését is szolgáló, élmény- és felfedezés központú, komplex tehetséggondozás;
• hőtérképek készítése nehezen megközelíthető helyeken, pl. elektromos kötésekről (hibakeresés és felfedés termográfia elemzéssel);
• időjárás-megfigyelő rendszer, mérésadatgyűjtés: páratartalom, hőmérséklet, szélsebesség, Nap besugárzás;
• más szórakoztató és ipari alkalmazás.
A program eredményeit az elmki.hu/dron oldalon folyamatosan nyomon lehet követni.
Miután az elméleti bemutatás megtörtént, a Kaposvári Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyét tekintették meg vendégeink, akik láthatták, hogyan dolgoznak iskolánk tanulói, milyen eredményesen sikerült bevonni a projektbe mind a technikus, mind a szakképző iskolás tanulókat.
A találkozó a jövőbeni szorosabb együttműködés lehetőségét alapozta meg, a szakképzés és a felsőoktatás kooperációjának bővítése fontos feladata mindkét intézménynek.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 7) :