A Széchenyi István Egyetem látogatott hozzánk

A Széchenyi István Egyetem látogatott hozzánk

Együttműködések | KSZC.HU | 2023-február-08 |

A Kaposvári Szakképzési Centrum december 7-i látogatását követően, a győri Széchenyi István Egyetem delegációja viszontlátogatásra érkezett intézményünkbe, amelyen a már megkötött együttműködési megállapodás feladatainak megbeszélésen túl megállapodás született arról, hogy milyen további lehetőségek rejlenek a két intézmény kapcsolatában.
A pályaorientációs tevékenységeken túl, olyan közös szakmai tananyagtartalmak kidolgozására készül közösen a két intézmény, amely a kiválasztott ágazatokban/képzésekben lehetővé teszi majd azt, hogy akár okleveles technikus képzés keretében a Kaposvári Szakképzési Centrum tanulói olyan plusz szakmai lehetőségekhez jussanak, amely a győri Széchenyi István Egyetemre történő bekerülésük esetén tanulmányaikba beszámítható, kreditpontokat ér, tanulmányi idejük rövidítésével járhat.
Az együttműködés másik fontos területe lehet látogatások, közös programok szervezése a két intézmény tanulói vonatkozásában, valamint a szakképzésben és a felsőoktatásban oktató kollégák egymáshoz való közelítése, közös szakmai programokon való eszmecseréje, esetleges szakmai továbbképzéseken való részvétel lehetőségének megteremtése.
A rendezvényen Weimann Gáborné főigazgató és Csiba Ágota kancellár bemutatta a Kaposvári Szakképzési Centrum működését, intézményeit, majd meghallgathattuk dr. Kovács Zsolt kancellár úr beszámolóját a győri Széchenyi István Egyetem felépítéséről, lehetőségeiről, működéséről. Külön bemutatásra került az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium: Takács Szilvia igazgató beszélt az itt zajló képzésekről, fejlesztésekről, tervekről.
A program záró részében az intézmény nyertes NTP pályázatának bemutatása következett. Mike Gábor igazgatóhelyettes elmondta, hogy az "E-LEMÉR - Eötvös Légi, Elektronikus Mérésadatgyűjtő" című tehetséggondozó projekt (NTP-TFJ-21-0081) keretében olyan korszerű, méréstechnikai eszköz létrehozása volt a kitűzött cél, amely a következő feladatok ellátására alkalmas:
• a létrehozás során: a digitális kompetenciák elmélyítését is szolgáló, élmény- és felfedezés központú, komplex tehetséggondozás;
• hőtérképek készítése nehezen megközelíthető helyeken, pl. elektromos kötésekről (hibakeresés és felfedés termográfia elemzéssel);
• időjárás-megfigyelő rendszer, mérésadatgyűjtés: páratartalom, hőmérséklet, szélsebesség, Nap besugárzás;
• más szórakoztató és ipari alkalmazás.
A program eredményeit az elmki.hu/dron oldalon folyamatosan nyomon lehet követni.
Miután az elméleti bemutatás megtörtént, a Kaposvári Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyét tekintették meg vendégeink, akik láthatták, hogyan dolgoznak iskolánk tanulói, milyen eredményesen sikerült bevonni a projektbe mind a technikus, mind a szakképző iskolás tanulókat.
A találkozó a jövőbeni szorosabb együttműködés lehetőségét alapozta meg, a szakképzés és a felsőoktatás kooperációjának bővítése fontos feladata mindkét intézménynek.


Legutóbbi bejegyzések

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...

Vásárolj okosan! projektverseny az Eörvösben

Vásárolj okosan! projektv...

Meghosszabbított határidő az Apáczai ösztöndíjprogram pályázatán

Meghosszabbított határidő...

Szakmák a piacon - piacképes szakmák

Szakmák a piacon - piacké...

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás...

A Széchenyi István Egyetem látogatott hozzánk

A Széchenyi István Egyete...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (10 + 1) :