Vásárolj okosan! projektverseny az Eörvösben

Vásárolj okosan! projektverseny az Eörvösben

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2023-március-13 |

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület Műszaki-Gazdasági Tagozata és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium a PÉNZ7 pénzügyi-vállalkozói témahéthez kapcsolódóan az idei évben 5. alkalommal hirdette meg a Vásárolj okosan! című projektversenyét.

A versenyre 37 középiskolás csapat jelentkezett, majd a beküldött pályamunkák közül a legszínvonalasabb kutatómunkát folytató 11 csapat jutott a döntőbe, melyre 2023. március 9-én került sor iskolánkban. A rendezvény megnyitóján Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke és Takács Szilvia igazgató, a Műszaki-Gazdasági Tagozat vezetője köszöntette a résztvevőket.

A versenyző 2 fős csapatoknak pályamunkájukban az internetes vásárlás veszélyeit kellett feltérképezniük. A verseny témája nagyon aktuális kérdést járt körbe, hisz vásárlásaink egyre jelentősebb részét végezzük az online térben, ami a koronavírus járvány óta még dominánsabb jelenséggé vált. A kereskedelmi értékesítésen belül az internetes vásárlások részaránya az elmúlt évek során folyamatosan nőtt, 2022-ben az internethasználók közel 75%-a vásárolt webáruházból.

A téma feldolgozása során a csapatok a következő kérdésekre keresték a választ:

Hol vásároljunk az interneten, hogy az elvárt minőségű és ehhez képest a lehető legolcsóbb legyen? (Válasszon ki egy olyan terméket, amelyet több forrásból különböző árakon szerezhet be!)
Derítse fel a lehetséges beszerzési helyeket és árakat! Mi lehet az oka az árak különbözőségének?
Készítsen felmérést, hogy milyen szempontok alapján hozzák meg a fogyasztók az internetes piacon a döntéseiket!
Ha lehetséges, hasonlítsa össze a hagyományos és az e-kereskedelem előnyeit és hátrányait!
Veszélyesebb-e a termék vásárlása külföldi weboldalról?

A döntőbe jutott csapatok 10-10 perces előadásban mutatták be pályamunkáikat, melyek közül a zsűri a Páli Zsófia és Kiss István (Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola) munkáját találta a legkiemelkedőbbnek. A dobogóra a Farcas Petra, Jeli Renáta (Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum) és Pálinkás Mirtill, Lebó Zsófia (Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium) alkotta csapatok állhattak még fel.

A döntősök az elismerő oklevélen túl a rendezvényt támogató szervezetek (OTP Bank Nyrt., TESCO Kaposvári Áruháza, Kovács ABC, KSMTSTE, Kaposvári Szakképzési Centrum) ajándékcsomagjait vehették át Péter Dánieltől, az OTP Kaposvári Fiókjának vezetőjétől.






Legutóbbi bejegyzések

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...

Vásárolj okosan! projektverseny az Eörvösben

Vásárolj okosan! projektv...

Meghosszabbított határidő az Apáczai ösztöndíjprogram pályázatán

Meghosszabbított határidő...

Szakmák a piacon - piacképes szakmák

Szakmák a piacon - piacké...

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás...

A Széchenyi István Egyetem látogatott hozzánk

A Széchenyi István Egyete...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 4) :