Megújult a tabi Rudnay Gyula Kollégium

Megújult a tabi Rudnay Gyula Kollégium

Egyéb | KSZC.HU | 2017-november-17 13:30:01 |

Megújult a Kaposvári Szakképzési Centrum Rudnay Gyula Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései KEHOP-5.2.10. pályázatnak köszönhetően több mint 80 millió forintból korszerűsítették a kollégiumban a nyílászárókat, napelem rendszerrel látták el az épületet, továbbá szigetelték a homlokzatot és a padlásfödémet. A Kaposvári Szakképzési Centrum 3,5 millió forint önerőt, továbbá 11,5 millió forintot biztosított a villámvédelmi rendszer kiépítésére és a vizesblokkok felújítására.

Az ünnepélyes átadásra 2017. november 17-én, pénteken került sor Tabon a kollégiumban. A megnyitón köszöntőt mondott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Schmidt Jenő Tab város polgármestere, Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Szentesiné Kiss Katalin tagintézmény vezető.



Az ünnepi köszöntőket követően az iskola tanulóinak és tanárainak, valamint a tabi zeneiskola fúvósainak műsora következett. A Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában közel 300 fiatal tanul, közülük 80 diák kollégista.
A Rudnay lett a szakképzés megújulásának jelképe (sonline.hu)

Ezzel a címmel közölt cikket a sonline.hu internetes hírportál az eseményről:

Összesen 1720 négyzetméteren hőszigetelték, 149 nyílászárót cseréltek ki, 147 napelemet helyeztek el az épület tetején. Így újult meg a KSZC Rudnay Gyula szakgimnázium kollégiuma Tabon. Az átadón bejelentették: az iskola újabb nagyszabású fejlesztések előtt áll.

A kollégium havi villanyszámlája 40 százalékkal alacsonyabb lett. A felújítás évente 5-6 millió forint megtakarítást is jelenthet. A Rudnayban ügyvitelt, rendészetet, gépészetet, villamosipart és elektronikát oktatnak, a szakközépiskolában pedig hegesztőket, ipari gépészeket, női szabókat, elektronikai műszerészeket képeznek, és az idén januártól már mezőgazdasági gépészeket is. Megannyi hiányszakma, ezért az itt végzett diákok keresettek. Az iskolába 270 tanuló jár, a kollégium 80 személyes, tudtuk meg Szentesiné Kiss Katalin tagintézmény-vezetőtől és Mezőfi Gyulától, a kollégium igazgatójától. A felújított kollégiumi épületet ünnepélyes keretek között adták át.

– A Rudnay méltó jelképe a magyar szakképzési rendszer megújulásának – mondta az átadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője. – A szakképzés alkalmazkodott a gazdaság dinamikus, évi négyszázalékos fejlődéséhez. Ezek a fejlesztések biztosítják a magas színvonalú képzéseket.

Witzmann Mihály bejelentette: az iskola egy újabb, 277 milliós pályázaton nyert támogatást egy komplett energetikai fejlesztésre, ez lehet az intézmény történetében az egyik legnagyobb beruházás.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a megyei kormányhivatalt sok szál köti össze a szakképző centrummal. Az álláskeresők száma 3,5 százalékkal csökkent Tabon a tavalyi évhez képest, s ehhez természetesen a szakképzés is hozzájárult.

– Újra gyerekeket kell hozni a szakképzésbe – mondta Huszti Gábor, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke. – Az iskola az oktatás fellegvára lett, az itteni képzés a gyakorlati életnek szól, biztos megélhetés családnak, nemzetnek.

Az új évszázad alapjait rakjuk le Magyarországon. Így méltatta az iskolát Schmidt Jenő tabi polgármester. – Újabb cél az alternatív energiák szerelőinek képzése az intézményben, és egy biogázerőmű létesítése a városban – emelte ki.

– A Rudnay egyedi szakképesítéseket ad, amelyeket máshol nem lehet megszerezni – hangsúlyozta Csiba Ágota, a KSZC főigazgatója. – A kollégium felújítása egy 77,8 millió forintos pályázatból valósult meg, ezt 15 millió forint önerővel egészítette ki az iskola és a szakképzési centrum. Az önerőből vizesblokkokat újítottak fel és egy villámhárító rendszert építettek ki. A fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium jóvoltából azonban az iskola főépületének tetőszerkezete is megújulhat egy harmadik sikeres pályázatnak köszönhetően. (Forrás: sonline.hu)
81 millióból újult meg a kollégium (somogytv.hu)

Ezzel a címmel számolt be honlapján a Somogy TV az eseményről:

Új nyílászárók, hőszigetelés és napelemek – teljesen megújult a Rudnay Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola kollégiumának energetikája. A fejlesztéshez a Kaposvári Szakképzési Centrum 77 millió forint támogatást nyert, s emellett 4 millió forint önrészt is hozzátett a beruházáshoz. Az eseményen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a magyar szakképzés fejlődését elősegítik az ilyen jellegű felújítások is.

A Rudnay Gyula Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában közel 300 fiatal tanul, s ebből mintegy 80 diák veszi igénybe a kollégiumi ellátást. Az épület felújításának ők is nagyon örülnek.

Königsberger Richard, tanuló, Rudnay Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Mielőtt kicserélték volna a nyílászárókat, akkor hidegebb volt, és mindig maxra kellett tenni a radiátorokat.

Az energetikai beruházásra már nagy szükség volt - mondja az tagintézmény vezetője.

Szentesiné Kiss Katalin, tagintézmény vezető, Rudnay Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

A nyílászárók már elég rossz állapotban voltak, műanyag nyílászárók voltak, de már szét töredeztek, nem jól zártak. Ez is teljesen megújult, mindenhova új ablakok, ajtók kerültek. A tetőre napelemek, amivel elektromos áramot szolgáltatunk. Az épület pedig hőszigetelést kapott, új színezetet kapott, teljesen megújultunk.

Ügyviteli intéző, gépész, hegesztő és elektronikai műszerész - ez csupán néhány a tabi szakgimnázium és szakközépiskola által nyújtott képzési lehetőségek közül. A település polgármestere azt mondja: a fiatalok az itt megszerzett tudást akár helyben is tudják hasznosítani.

Schmidt Jenő, polgármester, Tab

Nálunk van a megye legnagyobb cége, ahol elektromechanikusokra, elektronikusokra is szükség van, és a város körül több mint 3 ezer hektárnyi területen mezőgazdasági feladatot művelnek. Innentől a mezőgazdasági képzés is nagy szerepet tölt be, és reményeim szerint lesznek még további képzésfajták.

Az ünnepélyes épületátadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a magyar kormány elhivatott a szakképzési centrumok támogatása és fejlesztése iránt. A tabi szakgimnázium és szakközépiskola fejlesztéshez a Kaposvári Szakképzési Centrum a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban mintegy 77 millió forintot nyert el, s emellett 4 millió forint önrészt is hozzátett a beruházáshoz.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz

A magyar szakképzés fejlődésének a Rudnay iskola egy nagyon méltó szimbóluma lehet, hiszen ma egy 81 és fél millió forintos beruházást adhatunk át egy KEHOP-os energetikai fejlesztésnek köszönhetően, emellett önerőből további több, mint 11 millió forintos fejlesztést valósított meg zuhanyzó korszerűsítéssel, villámvédelmi rendszerrel az iskola, illetve a Kaposvári Szakképzési Centrum.

A fejlesztéseknek és a korszerűsítésnek azonban itt még nincsen vége, hiszen az iskola már elnyert egy másik pályázatot is, így a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban mintegy 277 millió forintból újul majd meg a Rudnay Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola épülete. (Forrás: somogytv.hu)
Megújult a tabi Rudnay Gyula Kollégium (kormanyhivatalok.hu)

A fenti címmel a kormanyhivatalok.hu is beszámolt az eseményről:

Ünnepélyes keretek között pénteken átadásra került a Kaposvári Szakképzési Centrum Rudnay Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola kollégiumának felújított épülete.

A Kaposvári Szakképzési Centrum fejlesztési programjának köszönhetően idén eddig közel 740 millió forint értékű karbantartást, felújítást és beruházást hajtottak végre közel tíz oktatási intézményben.

A Rudnay Kollégium felújítása is a tervek szerint haladt, így új nyílászárók, homlokzati és padlásfödém hőszigetelés, valamint napelem rendszer is beépítésre került.

Az ünnepi megnyitón köszöntőt mondott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Schmidt Jenő Tab város polgármestere, Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Szentesiné Kiss Katalin tagintézmény vezető.

A programot színesítette a tabi zeneiskola fúvós zenekarának és az iskola tanulóinak, tanárainak vidám jeleneteiből összeállított műsora.



Forrás:
kormanyhivatalok.hu




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (1 + 10) :