KSZC: Pozitív az iskolaőrök megítélése

KSZC: Pozitív az iskolaőrök megítélése

| KSZC.HU | 2020-szeptember-17 |

Egyértelműen érezhető az egyenruha visszatartó ereje – összegezték az iskolaőrökkel kapcsolatos tapasztalataikat az igazgatók. A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek felében álltak munkába rendfenntartó munkatársak, akik nem csak figyelmeztetnek, hanem fegyelmeznek is. Jelenleg hatékony segítséget nyújtanak a diákok reggeli zavartalan és folyamatos intézményekbe való beléptetésében, mindenkivel betartatva a járványügyi előírásokat.

Szeptember elsejétől iskolaőrök felügyelik a rendet a Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolában , a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumban, a Lamping József Technikum és Szakképző Iskolában, Kadarkúton a Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskolában, valamint a Barcsi Szakképző Iskolában. Kirívó esetek a jelenlétüket szerencsére egyelőre nem teszik szükségessé, de pont a magabiztos fellépésük lehet az, ami az erőszakot az iskolák falain kívül tarthatja.

Az iskolaőr fő feladata a gyerekek egymás közötti vagy akár a tanárok elleni erőszakos cselekményeinek, szabálysértéseinek megakadályozása, megelőzése. Rendelkeznek szolgálati telefonnal is, amelyen riaszthatják őket, ha baj van.

Hasonlóan az oktatókhoz, az iskolaőrök is közfeladatot ellátó személynek minősülnek, a rendőrségnél vannak munkaviszonyban, formaruhát viselnek, rendelkeznek szolgálati igazolvánnyal és szolgálati jelvénnyel, de a napi ügyekben az igazgató irányítja őket. Az első napok az új rendfenntartó kollégáknak is nagyon mozgalmasak voltak, hamar felkeltették a diákok érdeklődését. Volt, ahol az oktatói testület mellett osztályfőnöki órák keretében a tanulóknak is bemutatkoztak, elősegítve ezzel a jó együttműködés kialakulását.








„A Kaposvári Szakképzési Centrum vezetése az iskolai erőszak minden formáját elfogadhatatlannak tartja, ezért is üdvözli az iskolaőrök rendszerét. Megfelelő prevenciós eszközként tekintünk rá és meggyőződésünk, hogy puszta jelenlétükkel fokozzák majd az iskolában dolgozók és tanulók biztonságát.”




A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az igazgatókkal közösen értékeli majd az iskolaőrök munkavégzését.


Fotók: Lamping József Technikum és Szakképző Iskola



KSZC: Pozitív az iskolaőrök megítélése | KaposvárMost




Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (8 + 6) :